Hakan Çelik Alfa Romeo Stelvio Kasım'da geliyor
HABERİ PAYLAŞ

Alfa Romeo Stelvio Kasım'da geliyor

Haberin Devamı

Hızlı bir model atağına kalkan Alfa Romeo’nun Giulia modelinden sonra ikinci önemli adımını temsil eden Stelvio, Türkiye’de ilk kez İstanbul Autoshow 2017’de tanıtıldı. Kasım’da Türkiye yollarına çıkmaya başlayacak olan Alfa Romeo Stelvio’ya fuarla birlikte sipariş alınmaya başlandı.

Alfa Romeo Stelvio Kasımda geliyor

Stevlio’nun 2.0 litrelik turbo benzinli motoru 280 beygir güç üretirken, 2.2 litrelik turbo dizel motor 210 beygir güce sahip. Köklü markanın standında ayrıca yer alan ve çok yakın bir zaman önce Türkiye’de satışına başlanan Giulia modelinin, 510 beygirlik en güçlü versiyonu, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio da ilgi odağı oldu.

İŞTE YENİ 5 SERİSİ

Premium lüks sedan otomobiller kategorisinin en önemli modellerinden BMW 5 Serisi bütünüyle yenilendi. Önceki modelin başarılı tasarım çizgilerini bir adım ileri taşıyan otomobilin asıl farkı ileri teknolojilerinde.

Alfa Romeo Stelvio Kasımda geliyor

Almanya Münihli lüks otomobil üreticisi BMW, modeli 5 Serisi’ni yeniledi. Business sedan segmentinde Türkiye’nin uzun süre en çok satan modeli olan 5 Serisi’nin fiyatı, 86 bin euro’dan başlıyor.

2.0 litrelik 190 beygir gücündeki dizel motorun 4.2 litre gibi oldukça iddialı bir tüketim hedefi var. 2.0 litrelik benzinli motor ise 252 beygir gücünde. Yeni BMW 5 Serisi Sport, Prestige, Luxury donanım paketleri ile satın alınabilecek.

YAKIT TÜKETİMİ AZALMIŞ

BMW 5 Sedan olağanüstü dinamiklerine ek olarak üstün bir sürüş konforu ve geniş bir iç hacim sunuyor. Bu özellik, otomobil kullanmanın stresini azaltan gelişmiş sürüş asistan sistemleri ve yenilikçi otomobil bağlantısı sunan dijital BMW Connected desteğinin yanı sıra sezgisel bilgi-eğlence kontrolleri ile güçlendirilmiş.

Yeni 5 Serisi önceki modele göre 100 kilogram daha hafif. Yeni özelliklerle yakıt tüketimi yüzde 12 azalmış.

Yüksek güvenlik donanımıyla geldi

Alfa Romeo Stelvio Kasımda geliyor

Zorlu durumlardan kaçınma yardımı ve kavşak trafik uyarısı gibi yeni özelliklerle birlikte şerit değiştirme asistanı ve aktif yandan darbe korumalı şeritte tutma asistanı da yeni 5 Serisi’nin güvenlik donanımları arasında. BMW harekete duyarlı kumanda (BMW Gesture Control) yeni modelin özellikleri arasında.

HYUNDAI'NİN YILDIZLARI

Türkiye’deki 20’nci üretim yılını kutlayan Hyundai, İstanbul Otomobil Fuarı 2017’de yeni i30 ve IONIQ gibi iki önemli modelinin prömiyerini gerçekleştirdi. Hyundai Assan Başkanı Mong Hyun Yoon, Türkiye’ye karşı olan sevgisinden ve Hyundai Assan’ın ülkede üretime başlamasının 20’nci yılının önemini anlattı. Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker de “Yeni i30, Hyundai olarak bu yıl bizim en önemli yeniliğimiz. Avrupa’da 2007’den bu yana sesimizi yükseltmemizi sağlayan ve birçok ilklere imza attığımız otomobilimiz. ‘Tutkuları ateşleyen teknoloji’ sloganıyla tanıtacağımız yeni i30’un Türkiye’de C segmentinde bizi çok daha önemli başarılara ulaştıracağına inanıyorum” dedi.

Alfa Romeo Stelvio Kasımda geliyor

İKİ YENİ BENZİNLİ MOTOR

Hyundai i30 iki adet yeni nesil benzinli motor (1.4 MPi- 1.4 T-GDI) ve bir adet 1.6 litre turbo dizel üniteyle sunuluyor. Yeni i30 Elantra ve Tucson modelleri gibi 7 yıl veya 80 bin kilometre garanti seçeneğiyle satışa sunuluyor. Yeni modelin 4 farklı versiyon seçeneği bulunuyor. i30, 79 bin 900 TL’den başlayan fiyatla satışa sunulurken, en üst versiyon DCT şanzımanlı dizel motor seçeneğinde ise bu rakam 124 bin 900 TL olarak veriliyor.


Alfa Romeo Stelvio Kasımda geliyor
(Soldan) Hyundai Assan Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Özyılmaz, Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, Kore Başkonsolosu Young-Cheol Cha, Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar ve Hyundai Assan Başkan & CEO Mong-Hyun Yoon

Yamaha’dan X-maX 300

Yamaha, orijinal TMAX modeliyle Maxi Scooter hareketini başlattığı günden beri Sport Scooter segmentinin en önemli oyuncusu durumunda. TMAX’in dinamik DNA’sının tasarımında büyük rol oynadığı ve Euro 4 uyumlu 300 cc motor hacmine sahip yeni X-MAX 300, Mayıs ayından itibaren Yamaha Motor bayilerinde satışta.

Alfa Romeo Stelvio Kasımda geliyor

Yeni X-MAX 300 daha yüksek performans sunmanın yanı sıra yakıt ekonomisini iyileştirmeye ve emisyonları azaltmaya olanak sağlayan yeni nesil Yamaha Blue Core teknolojisine sahip olarak donatıldı. Akıllı kontak sistemi olan yeni X Max, modern şasisiyle önceki versiyonlara göre çok daha iyi yol tutuyor. Eşya saklama alanında 2 kask ve bilgisayar taşımak da mümkün.

TİCARİ ARAÇ LİDERİ

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, ekonomik daralmaya rağmen ticari araç alanında sorun yaşamadıklarını bu segmentte Türkiye’de lider olduklarını söyledi. Auto Show Fuarı’nda açıklamalarda bulunan Yenigün, bu yılın sonunda kendi rekorlarını kıracaklarının da altını çizdi.

Alfa Romeo Stelvio Kasımda geliyor

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Türkiye fabrikası olarak Avrupa’nın ticari araç lideri olduklarının altını çizdi. Türkiye’deki fabrikadan 83 ülkeye ihracat yapılıyor. (Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ve Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk)

AVRUPA'DA DA ÖNDE

Haydar Yenigün, bütün dünyada ticari araç kiralamanın mümkün olduğunu, Türkiye’de de bu uygulamaya geçilmesi için çalıştıklarını ifade etti. Yenigün 2017’nin geneli itibarıyla iyimser olduklarını anlattı. Yenigün’ün verdiği bilgiye göre tıpkı Türkiye’de olduğu gibi Ford’un Avrupa ticari araç pazarında liderliği söz konusu. Avrupa’dan gelen ciddi talep, Türkiye’deki fabrikaların yüksek kapasite ile çalışmasını sağlıyor. Ford Otosan bu sayede gelecek yıla da ihracat şampiyonu olarak girmeyi hedefliyor.

Alfa Romeo Stelvio Kasımda geliyor

TÜRKİYE'DEN GİDİYOR

Ford’un Amerika’da ürettiği büyük Transit’in parçalarının önemli bölümü Türkiye’den gönderiliyor. Ford Otosan Autoshow Fuarı’nda, Ford GT Race Car ile performans serisi (Focus RS, Focus ST ve SUV ailesi (Yeni Kuga, Edge, Ranger) temsil ediliyor. Ayrıca yeni Fiesta ST line versiyonu ile Türkiye’de ilk defa Autoshow’da sergileniyor.

TEKNOLOJİ ŞOVU

Üreticiler yüksek performanslı modellerini zaman zaman standart modelleriyle bir araya getiriyor. Bunun sebebi markanın ulaştığı teknoloji seviyesini ve bilgi birikimini ortaya koymak ve tüketicilerin ilgisini artırmak. Özel alaşım malzemeler alüminyum süspansiyon, ve aeorodinamik tasarımıyla Honda NSX de sınıfının en önemli modelleri arasında.

Alfa Romeo Stelvio Kasımda geliyor

Birçok önemli pistte başarısını kanıtlayan Honda NSX modeli, İstanbul Autoshow’da sergilenen otomobiller arasında.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder