Gündem Alev alev yandı

Alev alev yandı

Paylaş
Alev alev yandı

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde soğuk hava deposu ve meyve paketleme tesisinde henüz belirleneyen bir nedenle yangın çıkan yangın paniğe neden oldu

Fabrikanın tamamının saran alevlere 6 itfaiye aracı müdehale etti. Yangının söndürmek için belediyenin kepçeleri de seferber oldu. Yangını söndürme çalışmaları halen devam ediyor.

Haberin Devamı

Ereğli-Adana Çevreyolu Bahçeli Köy mevkisinde bulunan Erbuz Soğuk Hava Deposu ve Paketleme Tesisi’nde saat 18.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. 400 kişinin çalıştığı tesiste bulunan plastik kasaların ve içerideki makinaların da tutuşması ile büyüyen yangına Ereğli Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri müdehale etti. Polis ekipleri çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi alırken, 6 itfaiye aracının su sıkarak söndürmeye çalıştığı yangında büyük panik yaşandı.

Tesisten yükselen siyah dumanlar gökyüzünü kapladı. Rüzgarın etkisi ile çevre yolunu da kaplayan dumanlar trafiği de olumsuz yönde etkiledi. İşçiler tesisteki meyve yüklü kasaları çıkartmak için büyük çaba gösterdi. Tesisten çıkan meyve yüklü bir kamyonun yola çıkarken aniden fren yapması sonucu kasasında bulunan bazı işçiler meyve kasalarının arasına sıkıştı. Kasaların üstlerine düşmesi sonucu sıkışan işçiler çevredeki vatandaşların yardımı kurtarıldı.

Haberin Devamı

Konya’dan 2 adet 112 acil servis ambulansı ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri de yangın bölgesine sevk edildi. Yangını söndürme çalışmalarının halen devam ettiği bildirildi. 15 yıldır faaliyet gösteren tesisin 7 ortaklı olduğu ve yetiştiricilerden aldığı meyveleri depolayarak paketledikten sonra yurt içi ve yurt dışına gönderdiği öğrenildi.

Atilla ATMACA/EREĞLİ(Konya), (DHA)