Gündem ALES'te 278 adaya yeni sınav

ALES'te 278 adaya yeni sınav

Paylaş
ALES'te 278 adaya yeni sınav

ALES sınavıyla ilgili bir açıklama yapan ÖSYM, 278 adayın sınavının 15 Mayıs'ta aynı saatte tekrarlanacağını duyurdu

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), “hatalı soru kitapçığı” nedeniyle Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (ALES) giremeyen 278 aday için sınavın 15 Mayıs 2011 tarihinde tekrarlanacağını bildirdi.

Haberin Devamı

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, “ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından daha önce duyurulan nedenlerden dolayı 2011-ALES İlkbahar Dönemi sınavına girememiş olan 278 adayın sınavlarının tekrarlanmasına karar verildiği” kaydedildi.

Açıklamada, sınavın 15 Mayıs 2011'de aynı saatte ve aynı sınav merkezlerinde yapılacağı belirtildi.

CEZAEVİNDEKİ 130 ADAYA SINAV

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 27 Mart'taki YGS'ye cezaevlerinden katılan 130 adayın da YGS Fen Bilimleri testini, soru kitapçıklarındaki hata nedeniyle 30 Nisan'da tekrar yapacak.

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruda, ÖSYM Yönetim Kurulunun aldığı karara yer verildi. Duyuruda, 2011-YGS'de cezaevlerinde adaylara gönderilen soru kitapçıklarından sadece Fen Bilimleri Testi hatalı olan kitapçık sayısının yedek kitapçık sayısından fazla olması nedeniyle gerçekleştirilemeyen 130 adayın Fen Bilimleri Testini içeren sınavların tekrarlanmasına karar verildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Duyuruda, sınavın 30 Nisan 2011 tarihinde aynı saatte yapılacağı, adaylardan tahliye olanların Ankara'da, başka cezaevlerine nakledilenlerin ise nakledildikleri cezaevlerinde sınava alınacakları, diğerlerinin ise aynı sınav merkezlerinde sınava girebilecekleri bildirildi.

(A.A.)