Yaşam Aldığı elbisede yardım çağrısı buldu!

Aldığı elbisede yardım çağrısı buldu!

Paylaş
Aldığı elbisede yardım çağrısı buldu!

İngiltere'de alışveriş yapan iki genç kadın, aldığı elbisenin etiketinde iç burkan bir yardım çağrısına rastladı. Ürünlerin etiketinde, işçilerin nasıl aşırı mesai yapmaya zorlandıkları yazıyordu

Uygun fiyatları ile tanınan "Primark" mağazasından alışveriş yapan İngiliz Rebecca Gallagher (25) aldığı ürünün etiketinde işçinin aşırı mesai yapmaya zorlandığına dair bir yazı buldu.

Haberin Devamı

İngilizce "Forced to work exhausting hours" yani "Zorla, uzun saatler çalıştırılıyoruz" yazısı karşısında şaşıran kadın, söz konusu elbiseyi 13 euroya aldığını; ancak giyemeyeceğini ifade etti.

South Wales Evening Post' gazetesine konuşan Gallagher "Bu elbisenin saatlerce çalışmaya zorlanan bir kişi tarafından dikildiğini düşünmek istemiyorum" dedi.

İşte işçilerin, elbiselere iliştirdikleri ne kadar zor şartlarda çalıştıklarını anlatan notlar...

'AŞAĞILAYICI ÇALIŞMA KOŞULLARI'

Aynı mağazadan kendisine tişört alan Rebecca Jones'un (21) bulduğu notta da Rebecca Gallagher'ınkine benzer ifadeler yer alıyordu: "Degrading sweatshop conditions (Aşağılayıcı çalışma koşulları)"

Bu notu gördüğünde şoke olduğunu belirten Rebecca Jones "Primark'tan sık sık alışveriş yapıyordum. Ancak kıyafetlerimin nasıl yapıldığını düşününce artık tercihim buradan yana olmayacak" dedi.

Haberin Devamı

Primark şirketini arayan Rebecca Gallagher, konuyu telefonda bildirdiyse de bir yetkiliye ulaşamadığını belirtti. Bunun üzerine Primark, benzer bir vakaya rastlamadığını açıklamakla yetindi.