Yaşam 'Akşamdan kalma' yapmayan rakı!

'Akşamdan kalma' yapmayan rakı!

Paylaş
'Akşamdan kalma' yapmayan rakı!

Topkapı İçecek, 'ertesi gün sendromu' olmayan rakı üretmeyi hedefliyor

Topkapı İçecek Dağıtım ve Pazarlama A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Acar, 2009 yılı sonuna kadar 50 milyon liranın üzerinde ciro elde ettiklerini, 2010 yılında da 110 milyon lira ciroya ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

Antalyalı işadamlarının oluşturduğu çok ortaklı Antalya Güç Birliği Holding öncülüğünde hayata geçirilen 32 ortaklı Topkapı İçecek’in sektörde birinci yılını doldurmasının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Acar, Türkiye’de rakı içenlerin yaşadığı baş ağrısı, ağızda acılık ya da kuruluk gibi belirtilerle ortaya çıkan "ertesi gün sendromu" yaratmayan rakı üretmeyi hedeflediklerini belirtti.

SERT AMA AĞIZDA YUMUŞUYOR

Bunun için geliştirdikleri üretim yöntemi ile ilk içimde sert ama içtikçe ağızda yumuşayan bir rakı ürettiklerini söyleyen Acar, "Bu da, Türk tüketicisinden büyük ilgi gördü ve pazara giriş hedefimiz olan yüzde 5 pazar payını tutturduk" dedi. Rakı pazarının son bir yılda yüzde 5 oranında küçüldüğünü, buna karşılık Topkapı İçecek olarak yeni girdikleri rakı pazarında yüzde 5, votka pazarında yüzde 7 pazar payına ulaştıklarını ifade eden Acar, "2008 yılı sonundan 2009 yılı sonuna kadar 50 milyon liranın üzerinde ciro elde ettik. 2010 yılında da 110 milyon lira ciro hedefliyoruz" diye konuştu.

POTANSİYELİ YÜKSEK İŞ KOLU

Acar, bir yıllık deneyimlerine göre alkollü içecekler sektörünün krize duyarlı olmakla birlikte her zaman potansiyeli yüksek bir işkolu olduğuna işaret ederek, doğrudan ve dolaylı olarak 2 bin kişi için istihdam yarattıklarını kaydetti. Acar, Antalya’daki üretim tesislerinde yabancı turistleri ağırlamaya başlayacaklarını belirterek, fabrikanın içinde özel bir bölümde, bir meyhane ortamı yarattıklarını, 2010 yılından itibaren rakı kültürünü tanıtmak için fabrika içinde tadım aktivitelerine başlayacaklarını dile getirdi. Antalya Organize Sanayi Bölgesinde 17 bin 200 metrekaresi kapalı, toplam 62 bin 229 metrekare alan üzerine kurulu fabrika, yılda 5 milyon litre rakı, 3 milyon litre votka ve 3 milyon litre gıda alkolü üretim kapasitesine sahip bulunuyor.

AA

Haberin Devamı