Erdoğan Arıpınar AKP'ye uyarı!
HABERİ PAYLAŞ

Genel seçim yaklaşırken; hükumet yeni bakanlıklar konusunda tasarılar hazırlamaya başladı. Spor Bakanlığı konusunda atılan adımın yanı sıra (neredeyse 10 yıldan bu yana yazdığım) GENÇLİK Bakanlığı’ndan bir satır yok. Geçen hafta İstanbul’da yapılan Gençlik Kongresi’nden bir davet aldım, “Gençlik konularında yazılarınızdan dolayı sizi kongreye konuşmacı olarak davet ediyoruz” deniliyordu. Yer Pendik’te olunca; takvim ve saatlerimiz de uyuşamayınca; üzülerek gidemedim. Amma ümitlendim gençlik konusu gündeme geliyor diye...

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Şimdi bakıyorum hükumetin böyle bir niyeti yok. Onlar hâlâ gençliği yalnız okullar ve üniversitelerde olan çocuklarımız olarak algılıyorlar. Tüm ülke nüfusunun içinde bu bölüm çok ufak kalıyor. Tekrar ediyorum; tarlada çalışanlar da sanayide çalışanlar da bakkal çırağı da genç. Onların sorunları ile eğitim kurumlarında ders görenlerle aynı değil! Onları aşırı akımlardan ve ümit kırıklığından korumak ülkenin görevi.

Türkiye genel değerlendirmede; her ne kadar demokratik bir yönetimle idare ediliyor görünüyorsa da; ülkede devletçi bir yapı zorunlu olarak halen hakim ve “Devlet Baba” sözü hâlâ şehirde de kırsalda da geçerli. Onun için devletin ana görevleri arasında gençliğe sahip çıkma, eğitme ve koruma görevleri var. Bence, Türkiye’nin Spor Bakanlığı kadar Gençlik Bakanlığı’na da ihtiyacı var. Bu bakanlık, eğitim kurumları dışındaki gençleri her konuda eğiterek topluma kazandıracaktır.

Gençlik Bakanlığı, Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı bir koordinasyon içinde ülkenin neredeyse yüzde 25’ini oluşturan gençliği: cinsiyet ayrımı yapmadan, ülkeye yararlı bireyler olarak yetiştirip yönlendirmekle görevli olmaları gerekli.Seçim tahminleri; taraflı, tarafsız Adalet ve Kalkınma Partisi’ni önümüzdeki seçimlerde önde göstermektedir. Onun için bu yazımı AKP’ye uyarı olarak yazıyorum. Bu ülke için çalışan diğer partilerin de; ülkenin geleceği bakımından Gençlik Bakanlığı fikrine sahip çıkmalarını bekliyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder