Siyaset Akıncı Üssü Davası'nda sanığın sivil imama vermeye çalıştığı notta ne yazıyordu?
Paylaş
Akıncı Üssü Davası'nda sanığın sivil imama vermeye çalıştığı notta ne yazıyordu?

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanığın yargılandığı davanın 10 Kasım'daki duruşmasında, sanıklardan Kursiyer Teğmen İsmail Küçükberber'in, yoklama kağıdının arkasına gizlenen bir notu, üste yakalanan sivil imam Harun Biniş'e vermeye çalışırken jandarma tarafından yakalandığı ortaya çıktı. İşte, kadın sanıklara 'motivasyon' olması için yazıldığı değerlendirilen o notta yazanlar...

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nde gerçekleştirilen eylemlere ilişkin davaya Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda devam edildi.

Sanıklar, avukatları, müştekiler ile gaziler ve şehit yakınlarının katıldığı duruşmada Mahkeme Başkanı Selfet Giray, daha önce verilen ara kararlar gereği dosyaya gönderilen bilgi ve belgeleri okudu.

Başkan Giray, Sincan Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığının tutanağı ile ele geçirilen "kişiye özel" ibaresi bulunan evrakın dosyaya girdiğini açıkladı.

JANDARMA GÖREVLİLERİ FARK ETTİ


Tutanağa göre, 10 Kasım 2017’deki duruşmada, yoklamaları yapılırken sanıklardan eski kursiyer Teğmen İsmail Küçükberber’in, yoklama kağıdının arkasına sakladığı notu, darbe girişimi gecesi üste bulunduğu belirlenen sivil imam Harun Biniş’e verdiği salondaki jandarma görevlileri tarafından fark edildi.

İŞTE O NOTTA YAZANLAR


Küçükberber’in sivil imam Biniş’e ilettiği not şöyle: "Yakaza. Herkes çıksın. 1 nolu var üzerlerinde, herkes sıraya girmiş. En önde havacı sancaktarlar. Arkasındaki ikinci sıra boş. Üçüncü sırada siz varsınız. Moralleriniz çok yüksek, önemli birinin huzurundasınız. Kıymetli kardeşlerim, değerli kızlarım... Size ne diyebilirim ki, sizi nasıl anlatabilirim ki. Pek çoklarının isminden bile ürktüğü bir yükü yüklendiniz. İnşallah cennet ayaklarınızın altında olduğu gibi başınız arşta olacaktır. Hiç üzülmeyin, endişe etmeyin, inşallah Rabbim sizleri öyle yakın bir zamanda sevdiklerinize kavuşturacak ki hepimiz hayret edeceğiz."


JANDARMANIN TUTANAĞI


Sanıkların birbirine not verdiğini fark eden jandarma, bununla ilgili tutanak tuttu. Tutanakta şunlar kaydedildi: "10.11.2017 günü saat 10.30 sıralarında Sincan Cezaevi Kampüsü’nde, 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmekte olan Akıncı davasında, 6. sektör komutanı olarak görev yaptığım esnada, tutuklular arasında yoklama için kullanılan kağıdın ön sıradan arka sıraya doğru imzalanarak geldiği esnada, sıranın sonunda bulunan tutuklu sanık İsmail Küçükberber’in yoklama kağıdını arka kısımda tek olarak oturan Harun Biniş isimli tutuklu sanığa verdiği esnada, dikkatimi çekmesi üzerine yoklama kağıdı alınarak, tarafımızca kontrol yapıldığı, yoklama kağıdının içerisinde (arasında) el yazısı ile ’kişiye özel’ yazılı not kağıdının görüldüğü, not kağıdının içinde ’ML+2’ bayan yazıldığı, bunların arkada bulunan bayan tutukluların olduğu tespit edilmesi üzerine, tabur komutanı olarak görev yapan Jandarma Albaya bilgi verilerek, Mahkeme Başkanına iletilmek üzere mübaşire teslim edildiğine dair işbu tutanak tarafımızca tanzimle imza altına alındı."

KADIN TUTUKLULARA HİTABEN YAZILMIŞ


Tutanak, Sincan Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığının üst yazısıyla Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine iletildi. Notun bulunuşu, içeriği ve jandarma görevlilerince tutanak altına alınışına ilişkin detaylar aktarılan üst yazıda, notun, "kadın tutuklulara hitaben yazıldığı" kaydedildi.

HANGİ KADIN SANIKLARA İLETİLMEYE ÇALIŞILDI?


Notun iletilmek istendiği kadın sanıkların, eski yarbay Emine Gülşen Torunoğlu Aslan, eski yüzbaşı Burcu Doğan ile eski kursiyer teğmenler Lale Işık, Kübra Arpaguş ve Merve Duğan olduğunun tahmin edildiği bildirildi.

NOTU KİM YAZDI?


Notu Kubilay Selçuk’un yazdığı düşünülüyor Darbe girişimine kadar tümgeneral rütbesiyle Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı yapan Kubilay Selçuk’un notun iadesi için çok üstelediği, bu sebeple notun, Kubilay Selçuk tarafından yazıldığının düşünüldüğü kaydedildi.

AA

Haberin Devamı