Spor Akigo'da öncelik istikrar

Akigo'da öncelik istikrar

Paylaş
Akigo'da öncelik istikrar

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Akhisar Belediyespor'un teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, "Oyuncu yapısını bir anda yıkıp başka bir kadro kurmanın doğru olduğuna çok inanmıyoruz" dedi.

Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akhisar Belediyespor’un mütevazı bütçesiyle yol almaya çalışan ve bunu mantıklı ve geçerli nedenlere dayandırarak, belli bir stratejiyle devam ettirme düşüncesinde olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bu anlayışın kendilerine de çok mantıklı geldiğini kaydeden Akçay, ancak bu bütçe ve anlayışla Akhisar Belediyespor’u ligde kalıcı bir takım haline getirmek ve bunu sürdürebilecek bazı oluşumlara destek vererek ligdeki devamlılığına katkı sağlamak için göreve geldiklerini söyledi.

Akçay, Akhisar Belediyespor’da başarılı olacaklarına inandığını belirterek, şöyle konuştu:
"Daha önceki teknik kadronun oyun düşüncesiyle bizim oyun düşüncemiz örtüşüyor. Oyuncu yapısını bir anda yıkıp başka bir kadro kurmanın doğru olduğuna çok inanmıyoruz. Bu değişimlerin yavaş yavaş bir adaptasyona bağlı olarak ve kademeli olarak yapılmasını doğru buluyoruz, biz de bunu uygulamaya çalışacağız. Ancak taktik olarak sahadaki anlayışın bir kısmını veya bir kaç yerine dokunarak bizim anlayışımıza uygun bir hale getireceğiz. Burada takım dokusunu çok fazla silkelemek istemiyoruz. Anlayışımızı sahaya yansıtmak biraz zor olabilir mi ’evet zor olabilir’ ama futbolcu arkadaşlarımızın zekasına güveniyorum. Yapacağımız transferlerin de bu değişime katkı yapacağına inanıyoruz. Bu nedenle umutluyuz. Dokuya çok fazla dokumadan bizim anlayışımızda eksik bölgeleri tamamlayarak yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz."

Haberin Devamı

Altyapı

Altyapı konusunun yönetim kurulunun insiyatifinde olduğunu kaydeden Akçay, kendilerinin sadece önerilerde bulunabileceğini söyledi. Akçay, altyapılarla ilgili organizasyon içinde olmanın uzun süreli kontratlar gerektiren bir durum olduğuna işaret ederek, "Bizim sözleşmemiz 1+1 yıllık. Ancak altyapı 7 yıl gibi uzun süreli bir birliktelik gerektiriyor. O nedenle altyapıya müdahil olmamız hakkımız değil. O tamamen yönetimin insiyatifinde olması gereken bir durum. Bizden destek olmamız istenirse danışmanlık yapabiliriz. Getirilecek koordinatör bizimle ortaklık yapmaya hazırsa biz buna tamamen açığız" dedi.

Sezon öncesi çalışmalar

Sezon hazırlıklarına Erzurum’da başlayacaklarını bildiren Akçay, kentin son dönemde büyük bir değişim içinde olduğunu futbol için yapılan yatırımlar kapsamında 10 tane saha yapıldığını söyledi. Akçay, kentteki otellerin kalitesinin de yükseldiğini belirterek, "Biz bu değişimi, bu fedakarlıkları görmezden gelmek istemedik. Erzurum’un havasını ve insanlarının yaklaşımlarını dikkate aldığımızda orası neden olmasın dedik" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Avrupa

UEFA Avrupa Ligi’ne gelecek sezon katılacak takımlarla ilgili henüz netleşen bir şeyin olmadığını ancak statü gereği sıranın Akhisar Belediyespor’a geleceğini düşünmediğini kaydeden Akçay, şöyle konuştu:
"Ancak teklif gelirse biz de kabul ederiz ve çok da hoşumuza gider. Hak edip hak etmediğimize gelince, sonuçta hak etmediğimiz bir şeye böyle çok hevesli olarak neden gidiyorsunuz denebilir ama statü bizi oraya getirmiştir. Sonuçta kabul edip oynarız, belki insanları şunu düşünebilir, ’size sıra geldi ama erken başlayacak hazır olabilecek misiniz’, evet olunabilir. Çünkü antrenman bilimi bu tip olaylarla karşılaşıldığında sihirli bir kaç formülle destek veriyor ve insan organizmasının adaptasyon ve refleks görme yeteneğiyle birleştirerek o konuları çözebiliyor."

Haberin Devamı

Dünya kupası

Dünya Kupası’nda Brezilya, Fransa ya da İspanya’nın final oynayabileceğini kaydeden Akçay, Belçika ve Almanya’nın da sürpriz yapabileceğini anlattı. Akçay, Dünya Kupası veya Avrupa Şampiyonası gibi organizasyonların yeni anlayışları görülmesi ve buradan bir şey çıkarılmasının mümkün olanların olduğunu belirterek, dolayısıyla Dünya Kupası’nı sonuna kadar takip edeceğini ifade etti.

A Milli Takım

A Milli Futbol Takımı’nın Dünya Kupası’nda yer almamasıyla ilgili olarak herkesin hatası olduğunu, bu başarısızlığı bir kaç yere veya bir kaç noktaya bağlamanın mümkün olmadığını savunan Akçay, Fatih Terim’le başlatılan yeni anlayışın Türkiye’nin futbol felsefesinin yaratılmasında önemli bir süreç olduğunu söyledi.

Akçay, yeni dönemin altyapı revizyonu ve altyapılar organizasyonların geliştirilmesiyle ilgili bütçelerin yeniden gözden geçirileceği bir dönem olacağına umduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Genimizin futbola yatkın bir gen olduğunu düşünüyorum. Bunu destekleyen örnek de Almanya’da yaşananlardır. Almanya’da yaşayan Türk çocuklarının geldikleri noktaya bakıldığında genimizin oluşturduğu bir değer var. Demek ki sorun genimizde değil sorun eğitimde. Bu halledilirse sorun ortadan kalkacaktır. Burada yapılan yabancı oyuncu sayısının serbest bırakılmasıyla veya bırakılmamasıyla ilgili tartışmadır. Bu şansın Türk çocuklarına verilmeden serbest bırakılması bana biraz garip geliyor. Herkesin kolayına gelen bir durum serbest bırakmak sonra hiçbir sorun yokmuş gibi ama ulusal futbolumuz ne olur, ona da bakmak gerekiyor. Bu konuda biz sadece görüş bildiririz. Uygulayıcı TFF’dir."

Haberin Devamı

AA

MUSTAFA REŞİT AKÇAY İSTATİSTİKLERİ