Gündem Akdağ, Erdoğan'a aşı yaparsa...

Akdağ, Erdoğan'a aşı yaparsa...

Paylaş
Akdağ, Erdoğan'a aşı yaparsa...

Akdağ, Erdoğan'a aşı yaparsa...

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde faaliyet gösteren bir pastane, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın pastalarını yaptı. Bakan Akdağ'ın, Başbakan Erdoğan'a domuz gribi aşısı yapmak isterken tasvir edildiği yaş pastalar büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Her yılbaşında, o yıla damgasını vuran önemli olayların pastasını yapan Atatürk Bulvarı üzerindeki İstanbul Pastanesi'nde çalışan pasta ustası 37 yaşındaki Şenol Demir, bu yılki pastasında Sağlık Bakanı Akdağ ile Başbakan Erdoğan arasında domuz gribi aşısı konusunda yaşanan tartışmayı işledi.

Demir'in yaptığı pastada doktor önlüğü bulunan Bakan Akdağ, elindeki şırınga ile Başbakan Erdoğan'a domuz gribi aşısı yapmaya çalışıyor.

Sağ elini kaldıran Başbakan Erdoğan ise 'One Minute' diyerek Bakan Akdağ'a karşı çıkıyor.

Demir'in, 900 yumurta, 104 gram yağ, 40 kilogram çikolata, 8 kilogram pudra şekeri, 6 kilogram dondurma ve 14 kilogram kaplama hamuru kullanarak yaptığı 1 metre 77 santim boyundaki Bakan Akdağ ile 1 metre 85 santim boyundaki Başbakan Erdoğan'ın pastaları pastanenin girişine konuldu.

Haberin Devamı

Caddeden geçenler, pastaya büyük ilgi gösterdi.

İlk önce ABD Başkanı Obama'nın Türkiye ziyaretini yılbaşı pastasında işlemeyi düşündüğünü belirten Şenol Demir, daha sonra Bakan Akdağ ve Başbakan Erdoğan arasında domuz gribi aşısı konusunda tartışma yaşanınca böyle bir pasta yapmaya karar verdiğini söyledi.

Demir, pastaneye müşteri çekmeyi de amaçladıkları pastayı yılbaşına kadar sergileyeceklerini, daha sonra parçalayarak isteyen müşterilere satacaklarını belirtti.

Sertan AYDEMİR/ZONGULDAK, (DHA)