Siyaset AK Partili İyimaya, Evren'den tabanca aldı mı, almadı mı?
Paylaş
AK Partili İyimaya, Evren'den tabanca aldı mı, almadı mı?

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Partili Ahmet İyimaya'yı isim vermeden eleştirerek, "Kenan Evren'den para almadı ama, tabanca aldı mı almadı mı? sorusunu yöneltti

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Başbakan gitmiş, bizim siyasetimizde korku, korkutmak yok demiş. Yani arkadaşlar bir olay bu kadar çarpıtılır. Bunlar ne diyorsa bunun tersi oluyor. Adı ne ileri demokrasi. Kimsenin konuşmadığı, baroların konuşturulmadığı yere ileri demokrasi diyoruz. Parmak hesabıyla muhalefetin 5 dakikadan fazla konuşamasın istediğin yere ileri demokrasi diyorlar.

Diyorlar ki biz pislikleri temizliyoruz. O dönemde bakanlık yapanlar şu an senin kabinende bakan değil mi? Temizlemediğin gibi yeni pislikler ekliyorsun. Özgürlük ayıbını getiriyorsun. Adalet Komisyonu başkanı diyor ki davasına baktım ama para almadım. Demek ki gönül birliği var. Para almadı ama bir şey aldı. Tabanca aldı mı almadı. Bir darbeci ne verir, tabanca verir. Peki ne aldığı karşılığında merak ediyorum."

Haberin Devamı

İYİMAYA: PARA ALMADIM

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Yargıtay ve Danıştay’ın daire sayısını artıran tasarı kabul edilirken görüşmeler sırasında CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’nın geçmişte Kenan Evren’in avukatlığını yaptığını söylemesi tartışmalara neden olmuştu.

CHP’li İnce’nin konuşmasının ardından kürsüye Ahmet İyimaya, Kenan Evren’in avukatlığını yaptığını, ancak para almadığını vurgulayarak şunları söyledi: "Bir sabah Turgut Akıntürk, bana telefon açtı. Ahmet Bey dedi, Kenan Paşa’ya dava açıldı. Davayı kabul eder misin dedi. Vicdanı sorgumdan geçirdim. Bir darbe yapmış insanın hukuktan yardım isteme talebine, ben davayı aldım. Ama avukatlık yaptım. Bir zarf içinde Çankaya’dan para geldi. 500 lira para. Darbenin ilk demeci avukatlık ücreti konusunda olan bir zatın parasını almıyorum ve iade ediyorum dedim.”

Haberin Devamı