Gündem AK Parti'li başkan 5 haftadan bu yana kayıp

AK Parti'li başkan 5 haftadan bu yana kayıp

Paylaş
AK Parti'li başkan 5 haftadan bu yana kayıp

AK Parti'li başkan 5 haftadan bu yana kayıp

Borcunu ödeme şartını ihlal ettiği gerekçesi ile 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve yaklaşık 5 haftadan bu yana polis ve jandarma tarafından aranan Edirne'nin Meriç İlçesi'ne bağlı Subaşı Beldesi Belediye Başkanı AK Parti'li İbrahim Topçu bulunamadı. Sağlık sorunlarını göstererek sürekli rapor alan başkan Topçu, raporu bitince bu seferde 10 günlük izne ayrıldı. Başkan Topçu, yakalandığında tutuklanacak.

Topçu, nüfusu 2 bin 250 olan Subaşı Beldesi'nde Genç Parti'den belediye başkanı olan ve 29 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'ye geçerek koltuğunu korudu. Aynı zamanda çiftçilik yapan İbrahim Topçu, çeltik alımı nedeniyle Kırklareli'nin Babaeski İlçesi Büyük Mandıra Beldesi Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Şükrü Çölgeçen’e yaklaşık 230 bin lira borçlandı. Ancak borcunu ödeyemeyen ve hakkında icra takibi başlatılan İbrahim Topçu, ödeme taahhüdünde bulundu. Topçu, geçen süre içinde borcunu ödemeyince Babaeski İcra Ceza Mahkemesi kendisine 3 ay hapis cezası verdi ve hakkında yakalama emri çıkartıldı. Kalp hastası olduğu belirtilen başkan Topçu, bu rahatsızlığını gerekçe göstererek hakkında yakalama kararı çıktığı günden bu yana sürekli sağlık rapor aldı. Süresi bitince de raporlarını uzattı. Bu sürede başkanlık görevini belediye meclis üyeleri üstlendi. Her hafta bir meclis üyesi başkanlık görevini yürütmeyi sürdürdü. Bugün raporu biten ve göreve dönmesi beklenen başkan Topçu, rapor alamayınca 10 gün kanuni izin hakkını kullandı.

DHA muhabirinin geçen hafta telefon ile ulaştığı Belediye Başkanı İbrahim Topçu, kaçmadığnı ve rahatsızlığından dolayı İstanbul'da tedavi gördüğünü ve en kısa zamanda borcunu ödeyeceğini söyledi. Başkan Topçu İstanbul'da olduğunu belirtirken, başkan vekilliği görevini yürüten Subaşı Belediyesi AK Partili Belediye Meclis üyesi Hüseyin Erhan, Başkan’ın nerede olduğunu bilmediğini belirterek, “Kendisi tatilde. Nerede olduğunu bilmiyorum. Şu an izinde gözüküyor. Borcunu da ödeyecek” dedi. Başkan Topçu’nun kullandığı cep telefonuna ise ulaşılamıyor.

Başkan Topçu, ık 3 ay önce yine taahhütü ihlal suçundan aranırken jandarma teslim olmuştu. Ardından tutuklanarak Uzunköprü Cezaevi'ne gönderilmişti. 28 gün cezaevinde tutuklu kalan Topçu, borcunu ödeyince serbest bırakılmıştı.