Siyaset AK Parti'de 1 istifa, 1 katılım
Paylaş
AK Parti'de 1 istifa, 1 katılım

AK Parti'de 1 istifa, 1 katılım

Şanlıurfa bağımsız milletvekili Seyit Eyyüpoğlu AK Parti'ye katıldı. Bu katılımdan hemen sonra AK Parti Şanlıurfa milletvekili Sabahattin Cevheri partisinden istifa etti.

Haberin Devamı

Ak Parti grup toplantısının son bölümünde düzenlenen törende, Eyyüpoğlu'nun rozeti Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından takıldı.

Seyit Eyyüpoğlu'nun katılımıyla Ak Parti'nin TBMM'deki sandalye sayısı 337'ye yükseldi, bağımsız milletvekillerinin sayısı ise 6'ya düştü.

SEYİT EYÜPOĞLU KİMDİR

Seyit Eyyüpoğlu, 10 Nisan 1942'de Şanlıurfa'da doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Perişan'dır. Ahmet Yesevi İlköğretim Okulunu bitirdi.
Serbest ticaret ve çiftçilikle uğraştı.

19, 20. Dönem Şanlıurfa Milletvekiliği yaptı.

İyi düzeyde Arapça bilen Eyyüpoğlu, evli ve 17 çocuk babasıdır.

CEVHERİ İSTİFA ETTİ

Eyüpoğlu'nun Ak Parti'ye katılmasının hemen ardından Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Sabahattin Cevheri partisinden istifa etti.

Haberin Devamı

Cevheri, TBMM Başkanlığı ile Ak Parti Grup Başkanlığına gönderdiği dilekçesinde, “Mensubu olduğum Adalet ve Kalkınma Partisi'nden istifa ettiğimi bildirir, gereğini bilgilerinize sunarım” ifadesine yer verdi.

SABAHATTİN CEVHERİ KİMDİR

Sabahattin Cevheri, 1 Ocak 1950'de Şanlıurfa'da doğdu. Babasının adı Ömer, annesinin adı Belkise'dir. Çiftçi; Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dış Ticaret Bölümü'nü bitirdi.

Serbest ticaret ve çiftçilikle uğraştı. Şanlıurfaspor Kulübü Başkanlığı görevinde bulundu. 22. Dönem Şanlıurfa Milletvekili.

Cevheri, evli ve 3 çocuk babasıdır.

TBMM'deki son durum şöyle:

Ak Parti 336
CHP 101
MHP 70
BDP 20
Bağımsız 7
DSP 6
DP 1
TP 1
Boş 8
Toplam 550

AA