Siyaset 'AK Parti dışında girdiğim her parti kapatıldı'
Paylaş
'AK Parti dışında girdiğim her parti kapatıldı'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 35 yıldır siyasette olduğunu ve her girdiği partinin kapatıldığını, kapatılmayan tek partinin ise AK Parti olduğunu söyledi

Bugün karayolu ile Ankara’dan Samsun’a gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Yusuf Ziya Yılmaz ve partililer tarafından karşılandı. Ardından öğle yemeği yiyen Başbakan Yardımcısı Arınç, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile birlikte Atatürk Spor Salonu’nda yapılan AK Parti 4’üncü İl Kongresine katıldı. 647 delegenin yer aldığı ve mevcut il başkanı Osman Çetinkaya ile birlikte Fuat Köktaş ve Mustafa Acar’ın yarıştığı kongrede konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç milletvekili seçimi, yerel seçim ve referandumlarda elde ettikleri başarılardan söz etti. AK Partinin büyük ve güçlü bir parti olduğunu anlatan Arınç şöyle konuştu:

"Bugün 10’ncu yılındayız. 9.5 yıldır iktidardayız. 3 kez milletvekili seçimlerine girdik. Her seferinde oylarımızı artırdık. Bu yakında siyasi dönemimizde görülmüş bir şey değil. Avrupa’da da bunu görmek mümkün değil. Demokrat Parti, Doğru Yol Partisi, Anap. Bunların hepsi iki dönem üstü üste iktidar oldular. Ama sonra kayboldular. CHP’yi hesaba katmıyorm. 60 yıl önce iktidarı kaybetmişlerdi. Bir daha da iktidara gelemedi. Bu da dünya siyasi tarihinde görülmüş bir şey değil."

HER GİRDİĞİM PARTİ KAPATILDI

35 yıldır siyasette olduğunu ve her girdiği partinin kapatıldığını dile getiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kapatılmayan tek partinin AK Parti olduğunu belirtti. 10 yıla yakındır iktidarda olduklarını hatırlatan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç şunları söyledi:

"Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi ve Fazilet Partisi kapatıldı. Sanmayın bir elimiz yağda, bir elimiz balda. Sanmayın herşey çok rahat ve kolay oldu. Siz biliyorsunuz aslında ne zorluklar çektiğimizi. Bizi de yıkmak istediler. Bizim de aramıza fitne sokmak istediler, devirmek istediler. Fazla oldunuz dediler. Cuntacılık yaptılar. Dış güçlerle birleşerek milletin partisini al aşağı etmek istediler. Ama çok şükür devir değişti. Bu partide siyaset yapan herkes, başta genel başkanımız olmak üzere en ücra köydeki üyesine kadar cesur insanlardır. Cesurdular, kararlıydılar, ilkeli siyaset yaptılar. Bütün bu dalavereler boşa gitti. Bütün bu tuzaklar boşa gitti. 10 senedir iktidardayız. Bizi yıkmak isteyenler yıkıldılar. Allaha dayandın mı, millete güvendin mi, hiçbir güç seni yıkamaz."

’BİTMİŞ, TÜKENMİŞ BİRİSİNİ BAKAN YAPTIK’

AK Parti’nin etkisiz hale gelmesi, iktidardan uzaklaşması, gücünü yitirmesi, bölünmesi, parçalanması için içlerine de oynadıklarını öne süren Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Unutmayın bir Erkan Mumcu AK Parti içinden çıktı. Abdülatif Şener AK Parti’nin içinden çıktı. Kendisine 2.5 yıl bakanlık verdiğimiz bir insan, bitmiş tükenmiş birisini aldık milletvekili yaptık, bakan yaptık. Ama günün birisinde, ’sen aslansın, kaplansın ne işin var burada yürü aslanım’ dediler. Arkasına 20 kişi aldı gitti. 21’nciyi bulamadılar. Ama 20 kişinin AK Parti içinden ayrılıp gitmesi bizim için işaret fişeğiydi. Sonra yıllardır tanıdığımız, AK Parti’nin kuruluşunda da fevkalede hizmetleri olan bir arkadaşımız, ama ayrıldığı gün AK Parti’ye karşı muhalefet eden bir partiyi kurdu. Ama şimdi yok. Partisi de yok kendisi de yok."

SALONUN BOŞ OLMASINA KIZDI


Salonun boş olmasına da değinen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bu boşluğu hiç unutmayacağım. Yüzde 62 oy almanın sonucu bu olmamalı. Bunun nedenini tahmin ediyorum. Bundan sonra bu salonlar dolacak" diyerek parti yönetimine uyarıda bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise yaptığı konuşmasında Ak parti iktidarı zamanında Samsun’a yapılan hizmetler ve yatrımlardan söz etti.

KORUMA POLİSLERİNİ ZİYARET ETTİ


Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, konvoyda kaza yapan polis memurlarını Eğitim Araştırma Hastanesi’nde ziyaret ederek ’Geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu. Kaza yapan polis aracına çarpmamak için ani fren yapan otomobilde bulunan ve belinden rahatsızlanan Özel Kalem Müdür Yardımcısı Mert Avcılar’ı da eden Bakan Kılıç Avcılar’a, "Belin ağrıyorsa niye o kadar saat salonda ayakta durdun. Genç insanlarsınız. Bana hizmet vereceksiniz diye sakat mı kalacaksınız" dedi.

Bakan Kılıç ile Başbakan Yardımcısı Bülent Aranç, daha sonra karayoluyla Ankara’ya hareket etti.

Murat SANDIKÇI- Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA)

Haberin Devamı