Siyaset 'AK Parti beyannamesinde insan unutulmuş'
Paylaş
'AK Parti beyannamesinde insan unutulmuş'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı seçim beyannamesini, "Programında galiba insan unutulmuş" sözleriyle eleştirdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarına katılmak ve Kısas Beldesi’nde düzenlenen aşure şenliklerine katılmak üzere bu sabah Şanlıurfa’ya geldi. Aralarında yöresel kıyafetli kadınların da bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi GAP Havaalanı’na giderek Kılıçdaroğlu’nu beklemeye başladı. Davul zurna eşliğinde halay çeken kalabalığa çevre il ve ilçelerden gelen CHP’liler de eşlik etti.

>> İŞTE AK PARTİ'NİN SEÇİM BEYANNAMESİ

Haberin Devamı

Beraberinde PM Üyesi Ercan Karakaş ve Ahmet Tan ile havaalanına inen Kemal Kılıçdaroğlu’nu, CHP İl Başkanı Vedat Melik ve adayların yanı sıra Şanlıurfa bağımsız Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da karşıladı. Kılıçdaroğlu, kendisini karşılayan ve SSK Genel Müdürü olduğu dönemde tanıştığı Fakıbaba ile bir süre sohbet etti.

İZDİHAM YAŞANDI

Karşılamanın ardından VIP salonundan çıkan Kılıçdaroğlu, partililerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Adım atmakta zorlanan Kılıçdaroğlu’nun etrafında koruma polisleri kordon oluştururken, yaşanan izdiham sırasında bazı kişiler ezilme tehlikesi geçirdi.

Güçlükle seçim otobüsüne binen Kılıçdaroğlu’nun aracının önünde bayrak sallayan ve slogan atan çok sayıda kişi uzun süre otobüsün hareket etmesine engel oldu. Kendisine uzatılan başında CHP logolu bandana bulunan bir çocuğu da kucağına alarak seven Kılıçdaroğlu, daha sonra kent merkezine doğru hareket etti. Yüzlerce araçlık konvoyun geçtiği güzergahta Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu otobüsün önü zaman zaman partililer tarafından kesildi. Kılıçdaroğlu önüne çıkan partililerini el sallayarak selamlayarak kente ulaştı.

Haberin Devamı

FAKIBABA’YA ZİYARET

Kent merkezine gelen ve CHP İl binasına gitmesi beklenen Kemal Kılıçdaroğlu, programında değişiklik yaparak havaalanında kendisini karşılayan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı makamında ziyaret etti. Belediye önüne gelen ve burada Fakıbaba tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, kendisine el sallayanları selamlayarak başkanlık makamına çıktı. Burada kendisine ikram edilen mırranıntadına bakan Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorusu üzerine ziyaret sebebinin Fakıbaba ile aralarında bulunan eski dostluk olduğunu söyledi.

’FAKIBABA HALK ADAMI, BİZ DE HALK PARTİSİYİZ’

Fakıbaba’yı belediye başkanı olmadan önce tanıdığını ve SSK Hastanesi Başhekimi olarak kente hizmet ettiğini anlatan Kılıçdaroğlu şunları anlattı:

"Fakıbaba daha sonra belediye başkanı oldu ve gerçekten Urfa’ya büyük hizmetler verdi. Urfa’nın tanınmaya pek ihtiyacı yoktu ama kendisinin büyük katkıları oldu. Kentin pek çok eserini ortaya çıkardı. Urfa’yı güzel, modern bir kent haline getirdi, olağanüstü güzel bir belediye başkanlığı yaptı."

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Fakıbaba’nın bağımsız olduğunun hatırlatılması ve ziyaretin siyasi anlamı olup olmadığı yönündeki bir soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Son derece mütevazı, alçak gönüllü, hizmet verirken mesai kavramını göz ardı eden değerli bir belediye başkanı olan Fakıbaba bir halk adamı ve halka hizmet ediyor. Kendisi Urfalılara hizmet ediyor, bizim de ismimiz Cumhuriyet Halk Partisi, yani halkın partisi. Biz halkla kucaklaşmak istiyoruz. Elbette bizim çağrımızın ötesinde sayın Fakıbaba’nın düşüncesi çok önemli. Biz elbette kendisini aramızda görmekten seviniriz."

BAŞBAKAN’IN PROGRAMINDA İNSAN UNUTULMUŞ

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı seçim beyannamesine ilişkin sorusunu da, "Benim şahsen dinleme imkanım olmadı. Yoğun bir programım vardı; ama hem arkadaşlar aktardı, hem de gazetelerden okudum. Şunu söyleyeyim programda galiba insan unutulmuş" diye yanıtladı.

Haberin Devamı

"HALKIN İKTİDARINI KURMAKTA KARARLIYIZ"

Yaklaşık yarım saat belediyede kalan Kılıçdaroğlu, daha sonra 500 metre uzaklıktaki parti binasına yürüyerek gitti. Çok sayıda partilinin de eşlik ettiği yürüyüş sırasında Kılıçdaroğlu esnafla tokalaşıp, çevredekileri selamladı. Parti binasının önüne gelen Kılıçdaroğlu, burada oluşan yoğunluk nedeniyle binaya çıkamadı ve yakında bulunan bir taksi durağının kulübesine girdi. Kılıçdaroğlu, daha sonra seçim otobüsü üzerine çıkarak; partisinin milletvekili adaylarını tanıttıktan sonra kalabalığa kısa bir konuşma yaptı.

Türkiye’de siyasetin zor olduğunu çaba harcayarak zorlukları aşacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bu ülkede bir çocuğun bile yatağa aç girmediği halkın iktidarını kurmakta kararlıyız . Yeşil kart sayısı en fazla Şanlıurfa’da. Türkiye’de resmi rakamlara göre 12 milyon 715 bin kişi yoksul, yine resmi rakamlara göre bir yılda artan yoksul sayısı 818 bin kişi. Bunu bir kez kabul etmemiz lazım. Eğer bir ülkede yoksulluk varsa, bir ülkede çocuklar yatağa aç giriyorsa, o dert önce Kemal kardeşinizin derdi olacaktır bunu unutmayın. Şanlıurfa’da toprağınız var, suyunuz var, bereketli insanlarımız var, buna rağmen yoksulluk fakirlik niye var? Neden, ülke iyi yönetilmediği için. Şanlıurfa’da işsizlik de var, onu da ben biliyorum. Urfalı göç veriyor başka yerlere, gidiyor yaz aylarında çalışmak için çoluk çocuk. Bunu engellemek için aile sigortasını getiriyoruz, her yoksul ailede kadınların banka hesaplarına 600 lira yatıracağız. En az 600 lira olacak ve kadıncağız gidecek işçi gibi, memur gibi, emekli gibi alışverişini yapacak."

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Aşure Şenlikleri’ne katılmak üzere Kısas Beldesi’ne hareket etti.

Hasan KIRMIZITAŞ- Ali LEYLAK- Mehmet SEZGİN- Ömer PINAR/ŞANLIURFA, (DHA)