Serhan Sokulgan Ajda Pekkan evinden neden taşınıyor?
HABERİ PAYLAŞ

Ajda Pekkan evinden neden taşınıyor?

Haberin Devamı

Bir süre önce Arnavutköy'den Beykoz Konakları'na taşınan Ajda Pekkan bu evi için birkaç yıldır çok özenmiş ve çok titizlenerek dekore ettirmişti.

Ajda Pekkan evinden neden taşınıyor

Geçen haftalarda yakın arkadaşı Ayşe Ersayın'ın ölümünden sonra yıkılan Ajda Pekkan yakın arkadaşının kendi evinde kalp krizi geçirip vefat etmesinin şokunu üzerinden atamıyormuş. Yakınlarına evde duramadığını ve sık sık ev değiştireceğini söyleyen Ajda Pekkan, kendine uygun ev bulmak için herkese haber salmış.


İÇİMİZ YANIYOR


Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne yapılan kundaklama tüm sanatseverlerin ve insan olan herkesin içini yaktı. Buradaki politik görüşün yüzü hangi yöne çevrili olursa olsun bu denli bir ahmaklık ve akıl tutulması daha olamazdı. Kişisel hırslarla, sevgisiz ve eğitimsiz büyümüş bu karakterlerden daha çok ama çok var. Yapılan hain saldırı öncesi Müjdat Gezen'e savcılık koruma vermişti. Verilen koruma ne kadar işe yarıyor ve yarayacak bilinmez ancak yapılan saldırı eğitime gönül vermiş tüm insanlığın merkezini yani tam kalbini dağladı.

Ajda Pekkan evinden neden taşınıyor

Böyle zamanlarda birliği daha da güçlendiren tüm sanatçılar, Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin maddi manevi yanında olacak ve onu daha da ileriye taşıyacak orası kesin.


MEKAN ÇALIŞANLARININ ÜSLUP VE TAVIRLARI


Hangi mekana gidersek gidelim herkesin aradığı kriterler muhakkak vardır. Kimisi sadece lezzete kimisi servise ya da fiyat politikasına bakar. Bu liste daha da uzar gider... Yıllardır gezen biri olarak öncelikle yemek mekanına gideceksem kesinlikle lezzete önem veririm. Eğer açsam sadece yemek yemiş olmak için plan yapılmaz. Ancak gel gör ki en önemli unsurlardan birinin, benim için servis kalitesi olduğunu anladım. Masada size servis yapan insanın zekası, pratikliği, bir şeyi ikiletmeden yapması zor bulunur bir durum. Bir mekana gittiğinizde restoran ya da bar, kulüp fark etzmez size servis yapan insanın güleryüz ve iyi niyetli tavrını hissettiğiniz andan itibaren birçok aksiliği görmezden geliyorsunuz. Ama bazen öyle tavırlı, negatif şeylerle karşılaşabiliyorsunuz ki orada durmak bile istemiyorsunuz. İşletmelerin kalifiye elaman yerine düşük bütçelere tecrübesiz eleman çalıştırması mekan kalitesini düşürebiliyor. Bu arada bu işi eğitim almadan hatta üniversite öğrencisi olup kırk yıllık servis yapanlara taş çıkaranlar da var tabi. Her işte olduğu gibi sadece yetenek yetmiyor. Zekayla birleşince başarı kaçınılmaz oluyor.


ALAÇATI'NIN KIŞ HİSSİYATI


Birçok arkadaşım kışın hafta sonları Bodrum ve Çeşme'ye kaçarlar. AncaK benim için oralar oldum olası yazlık yerlerdir ve kışın gitmekten çok hoşlanmam. Geçen hafta sonu hem iş hem de biraz kafa dinlemek için Alaçatı'nın yolunu tuttum. İzmir ahalisinin de hafta sonu iştirak ettiği Çeşme, Alaçatı keyifli ve huzurluydu. Birçok mekan kapılarını daha açmasa da kimi işletmeler orada yaşayanlara kışın da hizmet veriyor. Benim gittiğim İnsula Butik Otel Restoran birçok yere fark attıracak cinstendi. Özellikle restoran kısmı kış aylarında daha dolu olmasıyla beraber boş masa bulunmuyormuş. Gittiğim akşam bunu kendi gözlerimle gördüm gerçekten.

Ajda Pekkan evinden neden taşınıyor

Mutfak ekibinin çok tecrübeli ve başarılı olması her yemeğe yansıyor. Gittiğim akşam kuzu incik yedim, enfesti. Çok muazzam bir şarap menüleri vardı. İstanbul da bazı mekanlarda yer alan kaliteli yemek ve eğlence anlayışını İnsula'ya taşıyan otel sahibi Korkut Denizeri "Her konuda çok titiz çalıştık. Sağ olsunlar insanlar bunu hissediyor ve biliyor. Bu kış Alaçatı'da rezervasyonları bu denli yoğun olan tek mekanız" diyor.

Yazın buralar da adım atamayacağımı düşündüğüm de "Keyfini çıkar Serhan" dedim. Sokaklarda yürümek huzurluydu. Alaçatı'ya gelince pazarına gitmezlik de olmazdı. Tüm Ege otlarına bakarak terapi olabilirsiniz. ben yaptım. Hatta çantanıza enginarları attığınız gibi İstanbul'un yolunu tutabilirsiniz.


THY'DEN İKRAM KISITLAMASI


Türk Hava Yolları'nın diğer havayolu şirketlerine göre ekonomi sınıfında yaptığı ikramlar bile dillere destandı. Zeytinyağlı atıştırmalığından tatlısına kadar her şeyi servisine eklerdi. THY şimdilerde iç hat tüm uçuşlarda sandviç ve içeceğe talim ettiriyor. Bu kadar reklam kampanyası yerine kendini diğer havayollarından ayıran zengin ikram sunumunu kaldırmasaydı keşke.


SON DÖNEM TAKILDIĞIM ŞARKILAR


DEVRAN: Ayşe Hatun Önal'ın albümü "Olay" geçen hafta çıktı. Herkesin albümde ayrı ayrı favorisi olacak ki benim en vurulduğum şarkı Gülhan Aydın'ın "Devran" şarkısı oldu. Gülhan'ı hatırlayacaksınız; 2001 yılında "Dokun Bana" şarkısıyla esip kavurmuştu. Gülhan'ın "Devran"dan sonra çıkacak şarkılarından oluşan maxi single çalışmaları yaz sonunda müzikseverlerle buluşacakmış.

İKİ CİHAN: Turaç Berkay Özer Ft. Belma Şahin'in yorumu "İki Cihan" şu sıralar dilime takılan şarkılardan. Turaç'ın müzikal birikimi bu şarkıya buram buram yansımış. Daha Önce Hande Yener'in "Ya Ya"sı, Berksan'ın "Onlar Bilmez"i Emre Kaya'nın "Esaret"i ve daha sayamadığım birçok şarkının düzenlemesinde imzası olan Turaç'ın, önümüzdeki senelerde birçok projede daha sık ismini duyacaksınız.

HAKKIMDA KONUŞMUŞSUN: Sezen Aksu'nun "Biraz Pop Biraz Sezen" isimli son stüdyo albümünde yer alan şarkı, diğer Sezen şarkılarıyla beraber kendi ışığını gösteriyor. Sezen'in "Pardon" şarkısından aşina olduğunuz Sibel Algan'ın kalemi her kelimesinde hakkını vermiş. Birçok özel isimde şarkısı bulunan Sibel Algan'ın edebi ve kalbinden akan her söz hakkını veriyor. Albümdeki birçok şarkıyı sevmeme rağmen son iki gündür "Hakkımda Konuşmuşsun"u evde avaz avaz söyleyesim geliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder