Sayım Çınar Aile sevgisi, aşk, kader
HABERİ PAYLAŞ

Aile sevgisi, aşk, kader

Çırağan Sarayı’nda kitap okumaları devam ediyor. Çırağan Palace Kempinski’nin Kalem Ajans’la düzenlediği “Çırağan Okumaları” nisan ayında Filiz Aygündüz’ü ağırlayacak.

Önümüzdeki hafta yapılacak bu etkinlikte yazar, ilk romanı ‘Kaç Zil Kaldı Örtmenim?’in bir bölümünü okuyacak. Filiz Aygündüz’ün samimi anlatımıyla farklılıkları, kimlikleri, dili, ölümü ve hayatı sorguladığı bu kitap, Türkiye’nin en önemli meselelerinden birine siyasetin değil, insan öykülerinin içinden bakıyor.

Romanı yazarın kendi sesinden duymak istiyorsanız, 19 Nisan 2011 tarihinde, saat 19.00’da Çırağan Okumaları’na gidebilirsiniz. Katılım ücretsiz, rezervasyon zorunlu. Gidecekler e-mail ile ciraganokumalari@gmail.com ya da (0212) 245 44 06’dan yer ayırtabilirler.

Haberin Devamı

AİLE SEVGİSİ, AŞK, KADER

Kehanet

Dean Koontz/Sayfa6 Yayınları

Gerilimle mizahı ustaca dengelemesiyle tanınan, romanlarıyla çok satanlar listelerinin gediklilerinden olan Dean Koontz; ‘Kehanet’te yine bizi heyecanlandırmayı başarıyor. Romanda, doğduğu gün, büyükbabası tarafından yaşamının beş gününde çok tehlikeli beş olayla karşılaşacağı şeklinde bir kehanetle uyarılmış genç adamın sıradışı hikayesi anlatılıyor.

[[HAFTAYA]]

Ama Koontz’un bu hikaye aracılığıyla aslında yapmak istediği; “başınıza belli tarihlerde çok kötü bir şeyler geleceğini bilseniz ama o çok kötü şeylerin ne olabileceğine dair en ufak bir bilginiz olmasa ne yaparsınız?” sorusunu sormak. Bu soru, özünde “kaderinizi değiştirmek elinizde olabilir mi?” meselini içeriyor.

KAĞIT ÜZERİNDE KALMAYAN TAVSİYELER

Eş ve Müşteri Nasıl Kaybedilir?

Ali Saydam/Remzi Kitabevi

Ali Saydam ile son zamanlarda çok fazla karşılaşıyoruz. Kendisiyle bu hafta hem güzel bir söyleşi gerçekleştirdim, hem de kitabını okuma fırsatı buldum. Saydam’ın, beş yıl önce de ilk kitabı olan “Algılama Yönetimi” Rota Yayınları’ndan çıkmıştı. “Naz olmaksızın aşk, hatta herhangi bir ilişki mümkün müdür? Tabii ki mümkün değildir. En garantili özel müşteri, en yakın eş bile her an çekip gidebilecekmiş gibi ‘ihtimam’ ister...” diyen Ali Saydam yeni kitabında ‘özel müşteri’ ve ‘eş’ ile ilişki arasındaki benzerliklerden yola çıkarak ilişkilerin nasıl yönetilebileceğini anlatıyor. Ali Saydam bu kitaptan elde edilecek tüm geliri Bersay İletişim Enstitüsü yüksek lisans ve doktora burs fonuna bağışlayacak.

Haberin Devamı

OKURU TUTSAK EDEN ROMAN

Aranan Adam

John le Carrè/Altın Kitaplar

Hamburg, 11 Eylül saldırılarını gerçekleştiren teröristlerden bazılarının saldırı öncesinde eğitim aldığı ve barındığı kentlerden biri olması nedeniyle, istihbarat örgütlerinin odak noktası haline gelmişti. Bu büyük sanayi ve liman kentinin nüfusunun azımsanmayacak bir kısmı Müslüman kökenli göçmenler ve kaçak göçmenlerden oluşuyor. Hamburg’daki her camiyi, her kahvehaneyi gözetim altında tutan istihbarat birimleri, uluslararası çapta bir koordinasyon kurarak 11 Eylül’de gösterdikleri zaafları tekrarlamamak için canla başla çalışmaktadırlar. İşte bu çalkantı içinde Hamburg’da kaçak bir göçmen, polisin dikkatini çeker. Bu göçmen, Rus hapishanelerinde işkence görmüş, Türkiye’de hapis yatmış, sonra Almanya’ya kaçmış İsa adında genç bir Çeçen’dir. Bern ve Oxford üniversitelerinden mezun olup dışişlerinde beş yıl görev yapan John le Carrè’nin romanlarının yedisi film, üçü de dizi olmuştur.

Haberin Devamı

KEYİFLİ VE ZENGİN SOHBETLER

İnsan İnsana Sohbetler

Doğan Cüceloğlu/Final Yayınları

Kişisel gelişim alanında akla gelen ilk isimlerden biri, şüphesiz Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’dur. Yıllardır, gerek yazdığı kitaplar ve verdiği seminerlerle, gerekse hazırladığı TV programlarıyla toplum hayatına büyük katkılarda bulunan Cüceloğlu, Polat Doğru ile birlikte hazırladığı ‘İnsan İnsana Sohbetler’ adlı serinin ilk kitabıyla şimdi Final Kültür Sanat Yayınları’nda. Doğan Cüceloğlu’nun, beğeniyle takip edilen ‘İnsan İnsana’ adlı TV programına katılan konuklarla gerçekleştirdiği birbirinden keyifli ve zengin sohbetler, bu kitapla kalıcı hâle geldi. Doğan Cüceloğlu; yaşamlarını emek, azim ve irade üzerine kuran on bir konuk ile hayata dair her şeyi konuşuyor.

BÜYÜK SES GETİREN YAPIT

Vahşetin Çağrısı-Beyazdiş

Jack London/Can Yayınları

Amerikalı yazar Jack London, Vahşetin Çağrısı adlı romanında çok iyi tanıdığı bir grubu anlatıyor: Altın arayıcıları... Ancak London’ın kahramanı insanlar değil, altın arayıcılarının kullandığı kızak köpekleri ve kurtlar... 1876’da doğup Amerika Birleşik Devletleri’nin Avrupa’ya karşı mutlak egemenliğini kutladığı yıllarda yaşayan yazar, olağanüstü bir ivmeyle gelişen sanayi kalkınmasının da yakın tanığıydı. Bu kudretli görüntüyü yaratan ayakların, küçük çiftçilerin ve grevle yükselen sesleri duyulmayan işçilerin üzerine bastığını görebilecek kadar yakındı. Değişen gündelik yaşantı, duygu ve davranışlar, köpek Buck’ın gözünden anlatılıyor. Buck, sahibiyle mutlu bir hayatı paylaşan evcil bir köpekken altın uğruna kızağa koşulduktan sonra içinden gelen sesi dinler ve eski vahşi doğasına döner.

TÜRK İNSANINA EN UYGUN DİYET

Bilimsel Gerçeklerle Kilo Vermenin ABC’si-Karatay Diyeti

Prof. Dr. M. Canan Efendigil/Hayy Kitap

Ülkemizdeki en büyük sağlık sorunlarından biri aşırı şişmanlık ve obezite. Bu sorunların sebep olduğu hastalıklar ise karaciğer yağlanması ile başlayıp diyabet, hipertansiyon, kalp krizi, felç, inme, Alzheimer, erken bunama, bel ağrıları ve kanserle devam edebiliyor. Prof. Dr. M. Canan Efendigil Karatay, mesleğe 50 yılını vermiş değerli bir hekim. Türkiye’de birçok alanda ilklere imza atarak binlerce hastanın hayatını kurtarmış ‘Hocaların Hocası’ Prof. Karatay’ın bu kitabı, işte bu 50 yılın kazandırdığı bilimsel deneyimin sonucu. Prof. Karatay, bu diyetin eksiksiz uygulanması durumunda başarı şansının yüzde 100’e yakın olduğunu vurguluyor. Okuyalım, uygulayalım bakalım hayatımız ne kadar değişiyor?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder