Gündem Aile boyu soygun!

Aile boyu soygun!

Paylaş
Aile boyu soygun!

Aile boyu soygun!

İstanbul'da, müşteri gibi girdikleri kuyumculardan 500 bin TL'lik altın çalan anne, kız, oğul ve gelinden oluşan 4 kişilik hırsızlık şebekesi çökertildi. Gaziosmanpaşa, Beylikdüzü, Maltepe, Ümraniye, Çekmeköy ve Kadıköy'de kuyumcuları oyalayarak hırsızlık yapan Zünbül Ö. (63), oğul Ayhan Ö. (23), kızı Hülya Ö. (36) ve gelini Nihal Ö. (26) bir alışveriş merkezinde dolaşırlarken gözaltına alındı.

Haberin Devamı

BAŞÖRTÜSÜ TAKIP KARA ÇARŞAF GİYMİŞLER

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan şüphelilerin, Adapazarı'nda oturdukları ve hırsızlık için İstanbul'a geldikleri ortaya çıktı. Polis şüphelilerin kullandıkları yöntemi de belirledi. Buna göre, şüphelilerden kadınlar güven sağlamak için başörtü takıp, kara çarşaf giyerek kuyumculara girdi. Şüpheliler içerde kuyumcular ile samimiyet kurdu. İçlerinden biri "Almanya'dan 10 bin Euro gönderdiler. Malum altın yükseliyor. Yatırım yapacağız" dedi. Bakma bahanesi ile vitrindeki altınlar indirtildi. Çete üyeleri tezgahtarların gösterilen altınları el çabukluğu ile çaldı. Aile çetesinin başındaki Zünbül Ö.'nün daha önceden 59, Hülya Ö.'nün 13, oğlu Ayhan Ö.'nün 6, geliniu Nihat Ö.'nün ise 31 kez polise geliş kaydı bulunduğu belirlendi.

Haberin Devamı

BASTONLA SALDIRDI

Polis soruşturması sonucunda çetenin 14 ayrı kuyumcudan hırsızlık yaptıkları anlaşıldı. Çete birçok kuyumcuda güvenlik kameralarına takıldı. 28 Ağustos 2009 tarihinde Çekmeköy'de bir kuyumcuda oğul ve kızıyla birlikte hırsızlık yaparken görüntülenen 63 yaşındaki Zünbül Ö.'nün işyeri sahipleri tarafından kovalandıkları görüldü. Üzerinde kara çarşaf olduğu halde, dükkanın kepengini kapatmaya çalışan işyeri sahiplerinden çevik bir harekette sıyrılan Zünbül Ö.'nün son derece hızlı bir şekilde kaçmayı başardığı tespit edildi.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından haklarında işlem yapıldıktan sonra Adliyeye gönderilen Zünbül Ö. aynı çabuklukla basın mensuplarına da saldırdı. Önce yavaş yavaş ve yüzünü kapatarak yürüyen Zünbül Ö. gazetecilere yaklaştığı sırada bastonunu çekerek fotoğraf çeken basın mensuplarına saldırdı. Son derece çevik bir şekilde birkaç gazeteciyi kovalayan Zünbül Ö. görevli polisler tarafından tutularak ekip otosuna oturtuldu.

DHA