Siyaset Ahmet Türk'ten JİTEM iddiası
Paylaş
Ahmet Türk'ten JİTEM iddiası

Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk, Muş Bulanık'ta 2 kişiyi öldüren kişinin, JİTEM'le iç içe olduğunu ileri sürdü

Muş'ta meydana gelen olaylarla ilgili de sağduyu çağrısı yapan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk, Muş’ta yaşanan ve 2 kişinin ölümü, 8 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Muş'ta, aldığımız bilgilere göre yıllardan beri derin devlet ile ve JİTEM'le çok iç içe olan bir şahsın gerçekleştirdiği, halkın üzerine ateş ettiği bir kişi. Tabii ki biz bunu kınarız.

Yine de şunu söylüyorum bütün olaylara rağmen halkımıza gerçekten sağduyulu olmasını rica ediyorum. Demokratik tepkilerimizi eylemlerimizi her zaman ortaya koyacağız. Haksızlığa karşı mücadele edeceğiz, ama bunu demokratik tepkilerle demokratik ölçüler içinde olması konusunda da, aynı zamanda da bir çağrı yapmayı istiyorum.

Belki bugün sizin (gazetecilerin) vasıtanızla bu çağrıyı da yapıyorum. Çünkü demokrasi fazilet mücadelesidir, erdem mücadelesidir. Elbette ki, Kürt halkı haksız yaklaşımları mahkûm etmek için bütün gücüyle çaba gösterecektir. Ama gerçekten ne esnafımıza, ne insanımıza zarar vermeyecek bir tavrı, tutumu gerçekleştirmek zorundayız.

Bu nedenle daha sağduyulu ama demokratik tepkilerini gerçekten demokrasi ölçüleri içinde olacak bir tepkinin de olması gerekiyor. Çünkü demokrasi varsa, bir demokrasi tanımı içerisinde mutlaka insanlar bu tepkilerini ve taleplerini dile getirmek durumundadır.

Onu getiremezse o zaman demokrasi tesis edilemez. Ama ölçüsünü, gerçekten ne istediğimizi çok daha güçlü bir şekilde ifade edebilecek bir tavrı, bir yaklaşımı da önemsememiz gerekiyor diye düşünüyorum.”

ÜMİT KOZAN-FERİT ARSLAN/ANKARA (DHA)

Haberin Devamı