Gündem Ahmet Davutoğlu'ndan son açıklama

Ahmet Davutoğlu'ndan son açıklama

Paylaş
Ahmet Davutoğlu'ndan son açıklama

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Musul'da yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu

Rehinelerin şu noktada daha güvenli bir ortamda tutulduğunu kaydeden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu son açıklamasında şunları söyledi:

Haberin Devamı

'Elimizdeki bütün bilgileri ve olayın gelişim sürecini, Irak'ta yaşanan değişimi bütün muhataplarımla paylaştım. Sorulara da cevaplar verdik. Bilgilendirme bakımından bir eksiklik olmamıştır. Önümüzde kritik ve dinamik bir süreç var. Musul'da bulunan kardeşlerimizin her biri bizim için büyük değer taşımaktadır. Bir gün önce konsolosluktaki görevlilere hitap ettim. Her birininin hayatı bizim için altın değerindedir. Başkonsolosumuzun eşiyle de konuştum.

Şu anda elhamdülillah sağlıklarıyla ilgili bir olumsuzluk yok. Temaslarımız sürüyor. Gönlümüz bu mübarek Berat gecesinde ailelerinin yanında olmasıydı. Son 4 günde neredeyse uykusuz geçen gecelerimiz ve zihnimiz hep onlarla birlikte. Gayretlerimizi sürdüreceğiz. Soğukkanlı bir şekilde süreci takip ediyoruz. Çıkan haberlerle ilgili herkes dikkatli olmalı. Bizden gelen haberlere itibar edilmelidir. Vatandaşlarımızın can güvenliği sağlanmalıdır.

Haberin Devamı

Şoförlerin serbest bırakıldığına ilişkin sadece bizden gelen açıklamalara itibar edin. Şu anda rehinelerin daha güvenilir bir noktada olduğunu söyleyebiliriz'