Dünya Ahmedinejad için vur emri

Ahmedinejad için vur emri

Paylaş
Ahmedinejad için vur emri

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın tarihi Lübnan ziyaretinde İsrail'e taş atması için ateş alanına girmesi durumunda vurulması için emir verildi

2005'te göreve gelmesinden beri ilk kez Lübnan'ı ziyaret eden Ahmedinejad'ı Beyrut'ta ellerinde İran bayrakları ve İran liderinin posterlerini taşıyan on binler karşıladı.

Ahmedinejad dün, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ve Başbakan Saad Hariri ile bir araya gelirken gözler İran destekli Hizbullah lideri Şeyh Hasan Nasrallah ile yapacağı görüşmede.

"İSRAİL ASKERİNE TAŞ ATACAK"

Ahmedenicad, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, 'Lübnan halkının Siyonist rejime karşı direnişini kuvvetle destekliyoruz'' dedi.

Ahmedinejad'ın bu ziyaretle Lübnan'ı Akdeniz'de bir İran üssü haline getirmeyi planladığı iddia ediliyor. Lübnan'da, başta '14 Mart Koalisyonu' olmak üzere muhalefet, İran Cumhurbaşkanı'nın Lübnan ziyaretine tepki gösteriyor.

Koalisyon koordinatörü Fares Souaid, Ahmedinejad'ın bu ziyareti aracılığıyla 'Beyrut'un, İran'ın etkisi altında olduğunu', 'Lübnan'ın Akdeniz'de bir İran üssü olduğunu' ima ettiğini belirtti.

Ahmedinejad'ın bugün, İsrail ile Lübnan sınırı yakınında bulunan ve 2006'da İsrail ile Hizbullah arasındaki savaş sırasında İsrail uçaklarının ağır bombardımanı altında kalan Bint Jbeil'ye ziyarette bulunması bekleniyor.

Bazı Arap gazeteleri İran Cumhurbaşkanı'nın İsrail sınırına 4 km. uzaklıktaki bu noktadan İsrail askerlerine sembolik olarak taş atacağını yazmıştı. İsrail Parlamentosu'nun sağ kanat milletvekillerinden Arye Eldad, Ahmedinejad'ın, İsrail sınırında ateş alanına girmesi halinde öldürülmesini istedi.

"ALT TARAFI BİR TERÖRİST GELDİ"

Jerusalem Post gazetesine konuşan bir İsrailli diplomatik kaynak, 'İsrail bu ziyaretten zarar görmeyecektir. Ziyaretinden korkmuyoruz. Alt tarafı, Güney Lübnan'a yeni bir terörist daha gelmiş olacaktır.

Bu ziyaretten kaygılanması gereken biz değil, Lübnan'dır. İranlı Truva atının ülkeye girmesine izin verdiği için, parça parça tıraşlanan onların egemenliğidir' değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı