Siyaset Ağrı'da kazanan Sırrı Sakık oldu
Paylaş
Ağrı'da kazanan Sırrı Sakık oldu

30 Mart yerel seçimleri sonrası itirazlar üzerine yeniden sandık başına gidilen Ağrı'da BDP adayı Sırrı Sakık, AK Partili rakibine fark atarak zaferini ilan etti

Ağrı’da 30 Mart’ta da Ak Parti ile BDP arasında büyük çekişmeye sahne olan, itirazlar nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilmesi nedeniyle bugün yenilenen belediye başkanlığı seçimini BDP kazandı.İl Seçim Kurulu Başkanı Hamdi Vural, belediye başkanlık seçimlerinde BDP'nin 23 460, AK partinin ise 20 609 oy aldığını açıkladı. Rakibine 2 bin 851 oy fark atarak Ağrı Belediye Başkanı seçilen Sırrı Sakık, Dört yol kavşağında davul- zurna eşliğinde halay çekerek kutlama yapanlara teşekkür etti. 30 Mart’ta yapılan seçimleri BDP’li Sırrı Sakık 10 oyla farkla kazanmıştı. Ak Parti’nin itirazı üzerine il seçim kurulu, seçimlerin yenilenmesini kararlaştırmıştı. Ak Parti’nin büyük önem verdiği Ağrı seçimleri 30 Mart’ta olduğu gibi yine BDP ile Ak Parti arasında geçti.

Haberin Devamı

SAKIK: 5 BİN OY FARK ATTIK

Sandıkların açılıp partilerin resmi olmayan sonuçları almasından sonra CNN Türk’ün canlı yayınına Ağrı’dan katılan Sırrı Sakık, yaklaşık 5 bin oyla seçimi önde götürdüklerini açıkladı. Sandıkların büyük bir bölümünün sayıldığını belirten Sırrı Sakık, son 30 sandık kaldığını, aradaki farkın kapatılamayacağını söyledi. Ağrı Belediye Başkanı seçilen Sırrı Sakık’ın bu açıklamasından sonra BDP’liler seçim irtibat bürosu önünde halay çekerek sonuçları kutlamaya başladı. Haberin duyulması üzerine Doğubayazıt İlçesi’nde toplanan 400 BDP’li davul- zurna eşliğinde halaylı kutlama yaptı. Havai fişek gösterisinden sonra, gruptan bazıları da polise taş attı.

SANDIKLAR SPOR SALONUNDA TOPLANDI

Haberin Devamı

Ağrı’da belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve il genel meclisi üyeliği için seçmenler bu sabah saat 07.00’den itibaren sandık başına gitti. Katılım oranının yüksek olduğu seçimde oy verme işlemi saat 16.00’da tamamlandı ve sayıma geçildi. Okullardaki sandıklarda sayım yapıldıktan sonra oluşturulan tutanaklar ve oy torbaları, İlçe Seçim Kurulu kararı ile kent merkezindeki 14 Nisan Spor Salonuna götürüldü. Sandık kurulu başkanları torbaları spor salonunda ortasındaki seçim kurulu görevlilerine teslim eti. Sonuçları gösteren listeler burada toplanarak adayların aldıkları oylar belirlendi.

ADAYLARIN OY KULLANDIĞI SANDIKLAR

Seçimi kazanan Sırrı Sakık’ın oy kullandığı Şeref Saraçoğlu İlkokulu’ndaki 1133 numaralı sandıkta Ak Parti’ye 119, BDP’ye 76 oy çıktı. Ak Partinin Belediye Başkan adayı Hasan Arslan ise Şehit Hikmet Koman İlkokulundaki 1091 Nolu sandıkta oyunu kullandı. Arslan okula eşi Nurgül ve kızı Tuba ile birlikte geldi. İlk olarak Hasan Arslan, daha sonra eşi ve kızı oy kullandı.