Spor Agger'in 'tarihi' vücudu

Agger'in 'tarihi' vücudu

Paylaş
Agger'in 'tarihi' vücudu

Danimarkalı savunma oyuncusu Daniel Agger'in sanat eseri niteliğindeki vücudu görenleri şaşkına çevirdi

Dövmelerine bayıldığı ve her fırsatta yeni bir dövme yapmak için dövmecisine gittiği söyleyen Agger'in takım arkadaşlarına istedikleri takdirde bu dövmeleri ücretsiz olarak yaptırabileceklerini ücretin kendisi tarafından karşılanacağını belirterek arkadaşlarını buna teşvik ettiği de herkes tarafından biliniyor.

DÖVMELERİNİN ANLAMI NE?

Peki sırt ve kol bölgesi tamamen dövmelerle kaplı olan futbolcunun üzerindeki şekillerin anlamı ne?... O'na göre her bir dövmeye bir anlam yüklenmiş.

Agger'ın sırtının ortasında Danimarka'nın mitolojik kahramanı olan Holger Danske karakterinin bir heykeli bulunuyor. Holger Danske'nin uyku halinde olduğu kabul ediliyor ve Danimarka tehlikede olduğu zaman uykusundan uyanıp ülkesi için savaşacağına inanılıyor.

* Agger'in omuz tarafında ise 4 ünlü Danimarkalı kralın mezarları tasvir edilmiş. Kralo Canute ve Sven Forkbeard ve bununla birlikte İngiltere ile tatsız geçmişleri bulunan Harold Bluetooth ve Gorm Den GAmle.

Agger'ın bel yakınlarında üç Viking başkanının portresi bulunuyor.Mors Certa,Hora ve İncerta.

26 yaşındaki savunma oyuncusunu sırt üstünde ise Latince yazılmış atasözünde ise 'Ölüm kesindir, ne zaman geleceği belli değildir' sözleri yazıyor.

Sağ üst kolunda ise bir Viking sözü olan 'Memento mori' yani 'Unutma bir gün öleceksin' yazıyor.

Ayak bilereklerinde bulunan yazıtlarda ise 'Acılar zamanla geçer ama zafer sonsuza dek sürecektir' sözleri bulunuyor.

Kız ve erkek kardeşlerinin isimlerine göğsüne kazımış olan Agger'ın dövmecisi tüm bu tasarımları tamamlamak için haftalarca çalışmış.

Gazeteport

Haberin Devamı