Gündem Afyonkarahisar şehidini uğurladı

Afyonkarahisar şehidini uğurladı

Paylaş
Afyonkarahisar şehidini uğurladı

Afyonkarahisar şehidini uğurladı

Tunceli'de güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Afyonkarahisarlı 3 yıllık uzman çavuş 24 yaşındaki Yasin Mergen, memleketi Afyonkarahisar'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'ne bağlı Garipuşağı Köyü kırsal kesiminde bir grup PKK'lı teröristin arama tarama faaliyetleri yapan güvenlik güçlerine ateş açması sonucu şehit olan uzman çavuş Yasin Mergen'in cenazesi memleketi Afyonkarahisar'a getirildi. Askeri uçakla Afyonkarahisar Askeri Havaalanı'na getirilen cenaze, ilk olarak Yarenler Mahallesi’ndeki şehidin babasının evine götürüldü. Şehidin üniversite öğrencisi olan kardeşi Mevlüt Mergen de Kastamonu'dan Afyonkarahisar'a geldi.

Burada annesi, babası ve akrabaları tarafından karşılanan şehit cenazesi helallik alındıktan ve dua edildikten sonra askeri cenaze töreninin düzenleneceği İmaret Camii'ne götürüldü. Oğullarının cenazesini görünce hıçkırıklara boğulan Mergen ailesinin yanında sağlık ekipleri sürekli hazır bulundu. Mahalle sakinlerinin ve akrabalarının teselli etmeye çalıştığı aile, sağlık görevlileri ve askeri personelin eşliğinde camiye getirildi.

Haberin Devamı

Camideki törene Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Halil Aydoğan ve Ahmet Koca, Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, siyasi parti temsilcileri ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Törende saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu. Bu sırada terör örgütü PKK aleyhinde ‘Kahrolsun PKK’, ‘Ordu millet elele’ sloganları atıldı. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sırasında ise şehidin annesi Leman Mergen de ön sırada saf tuttu. Şehidin subay üniforması giydirilen yeğeni 3 yaşındaki Yunus Emre Mergen ise dayısının resmini öpüp asker selamı verirken, bu sırada yakınları ise “Bir tane verdik, bir tane daha yetiştiriyoruz” diye bağırdı.

Şehit Uzman Çavuş Mergen'in cenazesi Asri Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.

Sezer KÜÇÜKKURT- Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ
Tunceli’de terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada şehit olan er İbrahim İşcan’ın Sancaktepe’deki evinde acı ve hüzün hakim. Şehit erin acılı babası Muzaffer İşcan basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Sözün bittiği yer. Sözle ifade edecek bir şey bulamıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Tunceli’de teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen er İbrahim İşcan’ın baba ocağında yas var. İbrahim İşcan'ın babası Muzaffer İşcan, oğlunun şehit haberinin ardından askeri yetkililerin gelip bilgi verdiğini anlattı. Muzaffer İşcan “En son dağıtım izninde görmüştük. Telefonda devamlı görüşüyorduk. Askerlikle ilgili şeyleri konuşuyorduk göreve gittiklerini burayı özlediğini söylüyordu. Sözün bittiği yer. Sözle ifade edecek bir şey bulamıyorum. Geri gelmeyecek. Allah rahmet eylesin. İnşallah başka can yanmasın” dedi.

Şehidin halası da yetkililerin terör belasına bir çözüm bulması gerektiğini söyledi. Askere gitmeden önce elektirik malzemeleri imal eden bir fabrikada çalıştığı öğrenilen şehit İbrahim İşcan’ın evinin bulunduğu sokağının başına dev bir Türk bayrağı asıldı, evi de Türk bayraklarıyla süslendi. Yakınları amatör olarak futbol oynayan şehit erin, askere gitmeden önce evinin kapısına “İBO”yazdığını söyledi.

Haberin Devamı

M. Akif ERDEM/İSTANBUL, (DHA)