Sağlık Adımlar Cerebral Palsy’li çocuklar için atılacak (İyilik Peşinde Koş)

Adımlar Cerebral Palsy’li çocuklar için atılacak (İyilik Peşinde Koş)

Paylaş
Adımlar Cerebral Palsy’li çocuklar için atılacak (İyilik Peşinde Koş)

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, bu yıl ilk defa Adım Adım platformu dahilinde 12 Kasım 2017 Pazar günü gerçekleşecek Vodafone 39. İstanbul Maratonu’na Cerebral Palsy’li çocuklara destek için katılıyor. Katedilen her metre, CP’li çocuklar için dev bir adım olacak

Türkiye'de her 8 saatte 1 Cerebral Palsy'li bir bebek dünyaya geliyor. CP; duruşu ve hareketleri etkileyen, doğum öncesi, esnası ve sonrasında beynin hasar görmesi sonucunda oluşan fiziksel engellilik durumu. 4 CP’li çocuktan 1’i konuşamıyor, 3 çocuktan 1’i yürüyemiyor, 2 çocuktan 1’i zihinsel engelli, 4 çocuktan 1’inin epilepsisi var.

HER ADIM BİR DESTEK

Cerebral Palsy ile ilgili geliştirici, koruyucu, teşhis ve tedavi edici çeşitli destek hizmetleri sunan ve bugüne kadar 20 binden fazla çocuğa eğitim ve rehabilitasyon desteği veren Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı “Adımlarıma Destek Ol” çağrısıyla herkesi CP’li çocuklar için Vodafone 39. İstanbul Maratonu’nunda yardımseverlik koşusu yapmaya davet ediyor.

Adım Adım oluşumu kapsamında Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı adına attığınız her adımla Cerebral Palsy’li çocukların fizyoterapi ve özel eğitimine destek olabilirsiniz.

Vodafone 39. İstanbul Maratonu kapsamında Cerebral Palsy’li çocuklara destek olmak için Adım Adım’ın "İyilik Peşinde Koş Platformu"na 31 Temmuz'a kadar kayıt yaptırarak Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı adına koşacağınızı çevrenize duyurabilirsiniz.

Haberin Devamı