Siyaset 'Adaylığımı Erdoğan'a karşı koyacağım'
Paylaş
'Adaylığımı Erdoğan'a karşı koyacağım'

Emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un sanıkları arasında yer aldığı İkinci Ergenekon Davası'nın 103'üncü duruşması taleplerin alınmasıyla devam ediyor

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Teğmen Mehmet Ali Çelebi, "Balyoz Planı" davasında 163 asker hakkında çıkan tutuklama kararına atıfta bulunarak "163 komutanım tutuklandı. Kaçma şüphesi gerekçe gösterilerek, Siz Türk komutanlarının cepheden kaçtığını gördünüz mü? Hizbullahçılarla mı karıştırdınız onları. Türk askeri cepheden kaçmaz. Bu aşamadan sonra sonra sizden tahliye talep etmeyeceğim. Tahliye talep etmek bana vatan hainliği gibi geliyor. Üç günlük açlık grevine başlıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine izleyiciler bölümünde alkışlayanlar oldu. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün ise, izleyicileri alkışlamamaları konusunda uyararak "Bu şekilde birşey elde edemezsiniz. Alkışınızı dışarıda yapın" dedi. Bir izleyicinin "Kapıları kapatın" demesi üzerine Başkan Şengün jandarma görevlilerinden o izleyiciyi dışarı çıkarmasını istedi.

İzleyici görevliler tarafından salondan dışarı çıkarıldı. Ardından söz alan tutuklu sanık gazeteci Tuncay Özkan, "Dışarda bizi burada mahkum etmek için olağanüstü bir kampanya yürütülüyor. Siyaset yapmak doğal hakkım. Siyaset yapma çabam nedeniyle burada yargılanıyorum. Beni neden tutuyorsunuz? Ana muhalefet partisi lideri de ’Bizi de alacaklar’ diyor. Bu Türkiye’deki hak ve özgürlükler açısından bir sorun değil midir?

Haberin Devamı

Benim üzerimden siyaset yapanların siyaset yapma hakkı olacak, ama ben siyaset yapma hakkımı kullanamayacağım. Önümüzdeki seçimlerde siyasi rakibim Recep tayyip Erdoğan’ın aday olduğu yerde, onun karşısında adaylığımı koyacağım. Başbakan bana bin 200 dava açtı, hiçbirini kaybetmedim. Seçilsem de seçilmesem de içerde yatarım. Dokunulmazlığa karşıyım. Neyime dokunmadınız ki, neyime dokunmayacaksınız" diye konuştu.

Cem TURSUN/İSTANBUL, (DHA)