Siyaset Adaylar için "Seçim hazırlıkları fuarı"
Paylaş
Adaylar için "Seçim hazırlıkları fuarı"

Milletvekili genel seçimleri öncesinde Ankara'da açılan "Seçim Hazırlıkları 2011" fuarı, adaylara seçim çalışmalarında kullanacakları birbirinden ilginç promosyon ürünlerini bir arada bulma imkanı sunuyor.

Çakmaktan buzdolabı süsüne, bayraktan kaleme kadar pek çok promosyon ürünün yer aldığı fuarda, İstanbullu bir firmanın ilk kez piyasaya sunduğu tablet şeklindeki özel tasarımlı ıslak mendil ile adayların bavul gibi yanlarında taşıyabilecekleri ses sistemleri ilgi çekiyor.

Haberin Devamı

Fuarın en dikkat çeken ürünlerinden olan tablet şeklindeki mendilleri üreten firmanın yöneticisi Osman Aban AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Pushclean" adlı ürünün ilk kez Türkiye’de piyasaya sunulduğunu söyledi.

Özel tasarımlı bir kutunun içinde tablet şeklinde selülözden yapılan doğal mendil ile içinde alkol bulunmayan sıvının yer aldığını anlatan Aban, "Ürünümüz yüzde 100 yerli malıdır. Kutunun üzerine basıldığında içindeki solüsyon serbest kalıyor. Mendil, kutunun içindeki alkolsüz özel solüsyonu emerek kutunun dışına çıkıyor. Ürünümüz tamamen doğal. İçinde herhangi bir petrokimya ürünü yok. Ürünümüzü milletvekili adayları kullanabilirler" dedi.

Aban, "Pushclean" adlı ürün için ABD’den teklif aldıklarını dile getirerek, "Gelin burada üretin dediler. Üzerinde ’Made in USA’ yazsın sadece dediler. Ama biz kabul etmedik. İstanbul İkitelli OSB’de, 2 yılık bir Ar-Ge çalışmasının ardından, 2 milyon dolarlık bir yatırımla bunu Türkiye’de ürettik. Islak mendilin yanı sıra mobilya temizleme, LCD ekran, cep telefonu temizleme, torpido parlatma, leke çıkarıcı, elden balık, soğan gibi kokuları çıkarıcı gibi 25 çeşidimiz var" diye konuştu.

Haberin Devamı

-AK PARTİ VE MHP’DEN SEÇİMLER İÇİN 5 MİLYON BAYRAK

AK Parti ve MHP’nin seçimlerde kullanacakları bayrakları üreten Bahçıvan Bayrak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Bahçıvan da, partilerin seçimlerde bayraklara önem verdiklerini ve giderleri arasında önemli bir oranı bayrak ödemelerinin oluşturduğunu söyledi.

Propaganda yarışı içinde meydanların bayraklarla donatılacağını ifade eden Bahçıvan, yerel seçimlerde AK Parti’nin 15 milyon, MHP’nin 9 milyon, CHP’nin 12 milyon liralık bütçelerini bayrağa ayırdıklarına dikkati çekerek, "Bu sene de aşağı yukarı aynı oranda... Yüksek Seçim Kurulu mahalle aralarında bayrak asmayı yasakladı. Seçim binaları ve il binalarına asılabilecek bayraklar. Bu yıl ilk kez evlere bayrak asılmasına izin verildi. 2 metrelik bayraklar asılabilecek" diye konuştu.

Bahçıvan, AK Parti Genel Merkezinin şu ana kadar 15 bin adete yakın bayrak aldığını dile getirerek, şunları kaydetti:
"Biz genel merkeze veriyoruz, onlar tüm Türkiye’ye dağıtıyor. Bayrak basma işimiz 8 Hazirana kadar devam edecek. Çalışmalarımız 1 ay önce başladı. Parti genel merkezlerinin bayrak işleri 20 gün sonra bitecek. AK Parti ve MHP’den 50x75 ebadında 5 milyon adet bayrak siparişi aldık. Bayraklar bittikten sonra sloganları basmaya başlayacağız. Şu anda fabrikalarımız günlük 18 saat çalışıyor. Cumartesi pazar da dahil. Önceki seçimlerde biz bayrakları Çin’deki fabrikamızda yaptırıyorduk. Ama geçen yıl Çin’deki makinelerimizi Türkiye’ye getirerek Gaziantep’e kurduk. Bursa’da da üretimimiz var. Şu anda maliyetlerimiz yarı yarıya düştü. Artık Çin’e paramız gitmiyor. Partiler, seçimlerin ardından bayrakları bize geri verirlerse yüzde 25 civarında bedellerini geri ödüyoruz. Bayraklar eritilerek yeniden kullanılabiliyor. Çevreye zarar vermiyor."
Nihat Bahçıvan, milletvekili aday adaylarının kalem, şapka, magnet, çakmak, çanta, önlük ve kendi afişlerini yaptırdıklarını dile getirerek, "Adaylar 11 Nisanda belli olacağı için fuar sönük geçiyor. Teklif alıp gidiyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Bu arada fuara gelen bazı milletvekili adayları adayları da, bavul gibi yanlarında taşıyabildikleri yeni ses sistemlerini deneme imkanı buldu.

Haberin Devamı

Zuhal Uzundere - AA