Dünya Ada'nın ortak derdi 'seks köleliği'

Ada'nın ortak derdi 'seks köleliği'

Paylaş
Ada'nın ortak derdi 'seks köleliği'

Kıbrıs'ta bulunan her iki ülke de, adada artan seks köleliğine karşı kampanya başlattı

Akdeniz’in Türkiye ile Yunanistan arasında ikiye bölünmüş adası Kıbrıs’ta seks ticaretinin zirve yaptığı iddiaları gittikçe artarken Kuzey Kıbrıs’ta Radyo Mayıs ve Rum kesiminde Radyo Astra işbirliği içinde toplumu bilinçlendirmeye yönelik mesajlar yayımlamaya başladı.

Haberin Devamı

AFP ajansında yer alan habere göre adanın her iki tarafında da bulunan kumarhanelerde, Doğu Avrupa'dan gelen kadınların paspaortlarına el konularak fuhuş yapmaya zorlandıkları belirtildi.

Ada’nın Türk tarafında da kayıtdışı fuhuş yükselen bir tehlike olarak nitelendiriliyor. AFP’nin haberinde, başta Moldova olmak üzere KKTC dışındaki ülkelerden getirilen ve özgürlükleri ellerinden alınarak zorla çalıştırılan kadınların Lefkoşa’nın kuzeyinde yol kenarında müşteri beklediklerine dikkat çekildi.

KKTC Dışişleri Bakanlığı’nın verilerine göre 2009 yılında toplam 42 gece kulübünün bulunduğu Kuzey Kıbrıs’ta bin adet ‘hostes’e çalışma izni verildi. Bu izni veren makamların insan ticareti kurbanlarını belirleyecek hiçbir yönteme sahip olmadığı da altı çizilen unsurlar arasında.

Kıbrıslı Türk Öğretmenler Birliği Genel Sekreteri Şener Elçil, “Türkiye bu aktivitelerden sorumlu. Adanın kuzeyinde mafya iş başında ve polis hiçbir şey yapmıyor. Hatta onlar da işe bulaşıyor, fuhuş için getirilen kadınların pasaportlarını alıkoyuyorlar” dedi.

Haberin Devamı