Yaşam Adana'da protez bacağı çalınan engelli adama emeklilik sürprizi!

Adana'da protez bacağı çalınan engelli adama emeklilik sürprizi!

Paylaş
Adana'da protez bacağı çalınan engelli adama emeklilik sürprizi!

Badana yaparken elektrik akımına kapılınca bir bacağını kaybetti Eyüp Ataban. İşşiz kaldı. Tüm bunların üzerine protez bacağı çalındı. Tam hayata küsmüşken, 3 yıl önce emekli olduğunu ve bankada tam 25 bin TL’sinin biriktiğini öğrendi

Adana'da camiye elini yüzünü yıkamaya gittiği sırada, motosikleti ve üzerine bıraktığı protez bacağı çalınan engelli Eyüp Ataban'ın üzüntüsü, hiç beklemediği anda büyük bir sevince dönüştü.

Ataban, malulen emekli olmak için yasal işlemlerle uğraşırken, 3 yıl önce emekli olduğunu, kendisine ulaşılamadığı için bankada 25 bin lirasının biriktiğini öğrendi.

MESLEĞİNİ BIRAKTI


Mersin'de 3.5 yıl önce bir evin dış cephesini boyarken fırçanın yüksek gerilim hattına temas etmesi sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede sağ bacağı diz altından kesilen Eyüp Ataban (49), koltuk değneğine mahkum oldu. Boyacılık mesleğini artık yapamayan Ataban'a devlet protez bacak verirken, yaptığı başvurusu sonucu 3 ayda bir, bin 50 lira engelli maaşı bağlandı. Ataban ayrıca malulen emekli olmak için SGK'ya da başvuru yaptı.


HER ŞEY DEĞİŞTİ


Ataban, bu işlemlerle uğraşırken, yaklaşık 1 yıl önce Merkez Sabancı Camisi'ne motosikletiyle yüzünü yıkamaya gitti. Protez bacağını çıkartıp motosikletin direksiyonuna astı. Camiye giren Ataban, döndüğünde motosikleti ve protez bacağının bıraktığı yerde olmadığını gördü. Ancak polisin yaptığı çalışmalara rağmen hırsız bulunamadı. Eyüp Ataban'ın yaşadığı bu acı olay haber yapıldı. Talihsiz vatandaş yapılan haberde, bir hayırseverin ya da devletin protez bacak alması, ayrıca malulen emekli olmak için de çağrıda bulundu. Bu çağrı üzerine SGK harekete geçti.

PARASINI VERDİLER


Emeklilik başvurusunu inceleyen yetkililer Ataban'ın 3 yıl önce emekli olduğunu ve maaşının da bir özel bankaya 3 yıldır yattığını, tespit etti. Ataban'ın sabit adres ve telefonu olmadığından kendisine ulaşılamadığı için emekli olduğu bilgisinin verilemediği belirlendi. SGK yetkilileri medyada yer alan haberler üzerine Ataban'ı bulup SGK İl Müdürlüğü'ne getirdi. Ataban'a burada 3 yıl önce emekli olduğu söylendi. Bankada birikmiş 25 bin lira parası olduğu, aylık 810 lira emekli maaşı bağlandığı bildirildi. Daha sonra SGK yetkilileri Ataban'ı bankaya götürüp hem biriken parasını hem de ilk maaşını çekmesini sağladı. Öte yandan SGK ve İl Sağlık Müdürlüğü de devreye girerek Ataban'a protez bacak almak için gerekli başvuruları yaptı. Ayrıca Ataban'a engelli motosikleti verildi.


'MEĞER BENİM PARAM VARMIŞ'


Eyüp Ataban, yaşanan olaylardan sonra çok mutlu olduğunu belirterek, "Benim haberlerim yapıldıktan sonra SGK il müdürü beni bulup makam odasına götürdü. Orada bana 'sen 3 yıl önce emekli olmuşsun biz sana ulaşamamışız, bankada bundan dolayı birikmiş 25 bin liran var' dedi. Ben bunu duyunca şoke oldum. Sevincimden kafamı duvarlara vurmak istedim. Şu an çok mutluyum. Ben 3.5 yıldır emekli olmak için uğraşıyorum. Zaten 3 yıl önce emekli olmuşum. Ben devletten engelli maaşı alıyorum ama devlet beni bulamamış. Ama olsun artık emekliyim" diye konuştu.

Haberin Devamı