Nedim Şener Adalet ve vantilatör
HABERİ PAYLAŞ

Adalet ve vantilatör

Haberin Devamı

Dün bir grup gazeteci Cumhuriyet gazetesinin tutuklu yönetici ve yazarları Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Önder Çelik, Güray Öz, Turhan Günay, Hakan Kara ve Bülent Utku'nun eş ve yakınlarıyla bir araya geldik. Eylem Türk Sabuncu, Nazire Kalkan Gürsel, Çağlayan Öz, Sema Çelik ve Turhan Günay'ın kızı Elif ile Bülent Utku'nun yakını Hafize Sabancı, Anayasa Mahkemesi'ne hitaben yazdıkları şu çağrı metnini paylaştılar;

"Bizler bugün burada sizlerin önünde Anayasa Mahkemesi'ne seslenmek, "Bu hukuksuzluğa son ver" diyerek haykırmak istiyoruz. Yakınlarımız gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklandılar. 228 gündür Silivri Cezaevinde tutuluyorlar. Aylarca iddianame yazılmadı. Yazıldıktan sonra gördük ki ortada suçlanabilecekleri hiçbir fiil yok. Gelişen süreçte gördük ki;bu tutukluluk hali hukuksal değil tamamen ülkemizin içinde bulunduğu siyasal zeminin bir sonucu.

Bizleri isyana sürükleyen, terör örgütü üyeliğinden, darbeye teşebbüsten yargılanan bazı imtiyazlı kişilerin tutuksuz yargılanması mümkün kılınırken, haklarında elle tutulur hiçbir iddia bulunmayan Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerini tutukluluğunun devam ettirilmesi.

AYM dosyayı incelesin

Cezaevinde yaşatılan koşulların ağırlığından, maruz bırakılan tecritten, savunma hakkı ihlallerinden söz etmek konuyu haksız, hukuksuz, kanunsuz tutuklamadan uzaklaştırmak istemiyoruz. Anayasa Mahkemesi'ne sesleniyoruz. Anayasa Mahkemesi'nin sayın yargıçları, dosyamızı bir an önce ele alın. Hukuk ihlallerinin ötesine geçen, artık bir zulüm haline dönen haksız tutuklamalara son verin."

Cumhuriyet çalışanı ve yöneticileri 26 Aralık 2016 tarihinde Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda başvuruda bulundu. Ancak henüz gündeme alıp görüşmedi. Bu arada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yapılan başvuru sonucu 4 Ekim'e kadar Türkiye'den savunma bekleniyor. Neredeyse Anayasa Mahkemesi bir karar vermeden AİHM kararını açıklayacak. Tutuklu gazetecilerin eşleri de buna dikkat çekiyor ve AYM'nin bir an önce karar vermesini bekliyor. Dertleri sadece tutuksuz yargılama.

Bir de kardeşim Murat Sabuncu'nun sevgili eşi meslektaşımız Eylem Türk'ün bir ricası var; vantilatör. Silivri'nin sıcağı bunaltıcıdır, Murat sıcakta çok bunalır. Tek isteği ise bir vantilatör verilmesi. Buradan yetkililere sesleniyorum; madem adalet veremiyorsunuz bari vantilatörü esirgemeyin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder