Yazgülü Aldoğan Açlıktan öl dediniz, ölüme yattılar, niye suç olsun?
HABERİ PAYLAŞ

Açlıktan öl dediniz, ölüme yattılar, niye suç olsun?

Haberin Devamı

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan’ın dökümünü verdiği hak ihlallerine göre OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararnamelerle ihraç edilen kamu görevlisi sayısı 100 bini geçiyor.

Bunlardan yaklaşık 33 bini öğretmen, 24 bini polis, 8 bini TSK mensubu, 6 bini doktor ve sağlık çalışanı, 3 binden fazlası da Başbakanlık ve bağlı kuruluşlarda çalışıyor.

Bu memurların emeklilik hakları yanıyor, kamuda başka işe giremiyor, pasaportları iptal edildiği için yurt dışına gidemiyor, özel sektör tarafından da işe alınmıyorlar.

İçlerinde intihar edenler, Nuriye ve Semih gibi açlık grevi direnişi yapanlar, açlığa mahkum edildikleri için aileleriyle birlikte ne yapacaklarını bilemeyip bunalıma girenler var.

Peki bu insanların ne yapması isteniyor?

Açlıktan ölmeleri mi?

Nuriye ve Semih de bunu yapıyorlardı, o zaman niye tutuklandılar?

Suçluysalar yargılanmaları gerekir, niye ihraç edildikleri için bir açıklama yapılması gerekir. Bunların hiç biri yok ama insanlar çaresizliğe itildikleri zaman da suç oluyor!

Yılların anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu, öğrencilerinden ve asistanlarından kopmaktan, bütün maddi kaynaklarını kaybetmekten çok “hukuk dışı bir işlemin kurbanısınız ve hak arayamıyorsunuz” diye kahroluyor.

Hukuk yollarının tükendiği yerde adalet olmaz ki?

Onlar aklımıza gelmeyeni keşfediyor!

MEF Eğitim kurumlarının fen eğitimini desteklemek için 25 yıldır açtığı Araştırma Projeleri Yarışmasını çok önemsiyorum. Burada yarışan lise öğrencilerinin içinden TÜBİTAK’ın görmediği ne değerler çıktı, uluslararası yarışmalarda büyük başarılar kazandı. Bu yılki yarışmada gözlerim her yıl ilginç projeleriyle dikkat çeken askeri liseleri aradı.

Maalesef okulları kapatıldı, öğrencileri ya cezaevinde; şanslıysalar, başka okullarda yaşam mücadelesinde. Yarışmaya, katılan öğrencilerin kimi kansere çare olmaya niyetlenecek kadar iddialı, kimi Amasya elmasının raf ömrünü uzatmak için kekik suyu kullanacak kadar pratik zekalı.

Biri balıkların görme özelliklerini test ederek farklı ışıklarda farklı büyüdüklerini gözlemlemiş. Balıklar en çok yeşil ışıkta büyüyormuş! Darüşşafaka Lisesi’den Ezgi Şimşek, bilgisayar mühendisi olmak istiyor. Geliştirdiği aplikasyonla Akıllı Otopark Sistemi yapmış, civarınızdaki otoparkın içindeki boş yerin yerine kadar görebiliyorsunuz!

Yarışma sonucu cuma günü belli olacak, ama kimin kazandığı hiç önemli değil. Çünkü bence hepsi kazandı!

Böyle bir yarışmaya katılmak, proje hazırlamak ve kabul edilmiş olmak bile kazanmış olmak demektir. Nur içinde yat sevgili İbrahim Arıkan; öğretmenlikten dersaneye, orta öğretime ve üniversiteye kadar yayılan kurduğun kurumlar ve hizmetlerin devam ediyor.

Sanat yok ama eğlence var

Hafta sonu Antalya’daydım. Sahilde bazı otellerde biraz Rus, biraz Arap turiste rastlamak mümkün. Antalya’nın en büyük sıkıntısı, bütün tatil konseptinin deniz, güneş ve yemek içmek üzerine kurulmuş olması. Herşey dahil sistemde turist, otelinden çıkmaz, yer içer yatar.

Şimdi onu dışarı çıkaracak bir neden var: Land of Legends!

Rixos Grubu’nun tema parkı, çocuklar için olduğu kadar, aileleri için de eğlence mekanı!

Tesisin otelinde kalanlar için ücretsiz olan aktiviteler günü birlik gelenlere de biletle açık. Su parklarında çeşitli kaydıraklar, dalga havuzunda sörf gibi eğlenceler var. Gece ise herkese açık büyük bir şov!

Türkiye için çok büyük sayılacak bir alana kurulmuş olan eğlence parkı, ABD’deki Disneyland’la yarışamaz ama diğerleriyle rahat yarışır. Tesisteki bütün ayrıntılar masallardan esinlenme ve çocukları mutlu edecek özellikleri içeriyor.

Antalya’da artık Aspendos Opera ve Bale Festivali’nde kısıtlamalardan ötürü fazla gösteri yok. Ama çocuklara eğlence var diyelim!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder