Gündem ABD'ye uçacak yolcular dikkat!

ABD'ye uçacak yolcular dikkat!

Paylaş
ABD'ye uçacak yolcular dikkat!

Uçakla seyahat edecek yolcuların, kimlik bilgilerinin, 1 Kasım 2010 itibariyle 72 saat önceden bildirilmesi zorunluluğunu getirildi

ABD Ulaştırma Güvenlik Yönetimi Birimi, ülkeye uçakla seyahat edecek yolcuların kimlik bilgilerinin, 1 Kasım 2010 itibariyle 72 saat önceden bildirilmesi zorunluluğunu getirdi.

Türk Hava Yolları, konu ile ilgili olarak resmi sitesinden yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verdi: "Amerika Birleşik Devletleri Ulaştırma Güvenlik Yönetimi birimi, 1 Kasım 2010 tarihi itibariyle Amerika'ya veya Amerika'dan yapılacak uçuşlarda uçuş saatinden 72 saat önce, yolcuya ait ad, soyad,cinsiyet, doğum tarihi bilgilerinin gönderilmesini talep etmektedir. 1 Kasım 2010'dan sonra Amerika'ya/Amerika'dan uçuşu olan yolcularımızın bu bilgileri tamam değilse uçuşlarını gerçekleştiremeyebilirler. İlgili tüm yolcularımızın 1 Kasım öncesinde mutlaka Türk Hava Yolları Satış ofislerine ya da rezervasyon yaptırdıkları (veya biletlerini temin ettikleri) acentelere başvurarak bu bilgileri tamamlatmalarını önemle rica ederiz."

Murat ÇAKIR - İSTANBUL DHA