Dünya AB'de 20 hafta doğum iznine onay

AB'de 20 hafta doğum iznine onay

Paylaş
AB'de 20 hafta doğum iznine onay

Annelerde doğum izni süresinin en az 20 hafta ve babalarda ise en az 2 haftaya çıkarılmasına ilişkin öneri kabul edildi

Avrupa Parlamentosu, AB'de annelere verilen doğum izni süresinin en az 20 haftaya çıkarılmasını ve babalara da en az 2 haftalık doğum izni hakkının tanınmasını isteyen öneriyi onayladı.

Annelere verilen doğum izninin tam ücretli olması gerektiğini de öneren milletvekilleri, hükümetlerin ücretli olarak en az 2 haftalık babalık iznini kabul etmelerini istedi.

Haberin Devamı

AB'de şu anda annelere verilen doğum izni en az 14 hafta, birçok ülke bu süreyi aşıyor ancak ücret koşulları ülkeden ülkeye değişkenlik gösteriyor.

Avrupa'da anne ve babaya doğum izni koşullarının iyileştirilmesini isteyen birçok milletvekili, oylama vesilesiyle üzerinde gülen bir bebek yüzü bulunan mavi ve pembe balonlar salladılar.

Portekizli Sosyalist milletvekili Edite Estrela, ilk oturumda bu sonucun çıkmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "çocuk sahibi olmalarından dolayı kadınları cezalandırmak yerine, özel yaşamları ve iş yaşamları arasında bir denge kurmalarında onlara yardım etmeleri gerektiğini" kaydetti.

Çevreci milletvekili Nicole Kiil-Nielsen de, bu önlemin anne ve bebek sağlığı için "kaçınılmaz" olduğunu belirterek, "topun şimdi, Avrupalı hükümetlerde olduğunu" söyledi. İngiltere ve Fransa gibi birçok hükümetin bu tasarıya karşı çıktığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

(HaberTürk)