Dünya ABD'den Erdoğan'a CNN tepkisi

ABD'den Erdoğan'a CNN tepkisi

Paylaş
ABD'den Erdoğan'a CNN tepkisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Taksim'de Gezi'nin yıl dönümünü izlerken gözaltına alınan CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson'a yönelik sözlerine ABD'den tepki geldi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı, Başbakan Erdoğan’ın, CNN muhabiri Watson’ın ajan olduğu yönündeki sözlerini, ’gülünç ve saçma’ olarak değerlendirdi. Başbakan Erdoğan’ın grup toplantısında Ivan Watson’u ajanlıkla suçlayan söylemlerine, CNN International, Türkiye muhabiri ile ilgili tek cümlelik açıklama yapmıştı.

Haberin Devamı

"GÜLÜNÇ VE SAÇMA"

CNN International’ın açıklamasının ardından, ABD yönetimi de Başbakan Erdoğan’ın sözlerine tepki gösterdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, Başbakan Erdoğan’ın CNN muhabiri Watson’un ajan olduğu yönündeki sözlerini ’gülünç ve saçma’ olarak niteledi. Harf, günlük basın toplantısında bir soru üzerine yaptığı açıklamada, Ivan Watson’ın habercilik yapabilmesi de içinde olmak üzere Türkiye’de basın özgürlüğünü desteklediklerini ve desteklemeyi sürdüreceklerini belirtti. Harf, bu konudaki kaygılarını Türk yetkililere ilettiklerini de kaydetti.

BAŞBAKAN: CNN DALKAVUĞU..

Başbakan Erdoğan, dün yapılan AK Parti grup toplantısında "CNN’in dalkavuğu da birşeyler yapmaya çalışıyordu. Bunların tarafsız basın gibi bir şeyi yok. Bunlar ajan görevi görüyor. Günler öncesinden iftira kareleri hazırlayanlar da avcunu yaladı." diye konuşmuştu.

Haberin Devamı