Ekonomi ABD'dekiler listeye inanamadı

ABD'dekiler listeye inanamadı

Paylaş
ABD'dekiler listeye inanamadı

Forbes dergisi Amerika editörleri Türkiye'deki servet oranları konusunda ikna olmakta zorlandı. ABD, kriz sonrası toparlanmada zorluk yaşarken Türkiye'den bu kadar yüksek sayıda milyarder çıkmasına anlam veremediler

Forbes Türkiye’nin "En Zengin 100 Türk" listesinin açıklandığı basın toplantısında konuşan Güven, bu yıl listede 39 dolar milyarderi bulunduğunu, listenin en parlak olduğu 2008 yılında dahi milyarder sayısının 36 seviyesinde kaldığını söyledi. Güven, toplam servet rakamı açısından ise 2008 yılındaki 111 milyar dolar düzeyine henüz ulaşılamadığını, toplam rakamın 104 milyar dolar seviyesinde kaldığını belirtti.

Haberin Devamı

Güven, listede Ahmet Çalık’ın da yer aldığını ancak Turkuvaz Gazete ve Dergi’nin sahibi olması nedeniyle Çalık’ın servetinin hesaplanmasını Forbes Amerika’nın gerçekleştirdiğini söyledi. Listenin hesaplanmasında oldukça tutucu davrandıklarını, belirtilen rakamların, o kişilerin servetinin muhtemel "en az" miktarı olduğunu dile getiren Güven, şöyle konuştu:

"Listede 39 milyarderimiz var. Yakında Forbes Amerika’nın açıklayacağı küresel zenginler listesinde bu 39 kişinin 38’i Ortadoğu, biri de, Kıbrıslı olduğu için Suat Günsel, Avrupa başlığı altında girecek. Geçen senelerdekinden farklı olarak bu sene Forbes Amerika editörlerini Türkiye’deki servet oranlarında ikna etmekte çok zorluk çektik. ABD kriz sonrası toparlanmada zorluk yaşıyor. Muhtemelen listede ciddi kan kaybı görülecek. Onların rakamları bu kadar düşerken, Türkiye’den bu kadar yüksek milyarder çıkması, rakamların bu kadar parlak ve toparlanmanın bu kadar hızlı olması onları şaşırttı."

Haberin Devamı

Forbes Türkiye’nin "En Zengin 100 Türk" listesinde yer alan isimleri ve 2009, 2010 ve 2011 servetlerini (milyon dolar) görmek için yandaki tabloları tıklayınız.