Dünya ABD Yemenli iki aşiret liderini kara listeye aldı

ABD Yemenli iki aşiret liderini kara listeye aldı

Paylaş
ABD Yemenli iki aşiret liderini kara listeye aldı

ABD yönetimi, Arap Yarımadası el-Kaidesi’ne destek verdiği gerekçesiyle Yemenli iki aşiret lideri hakkında yaptırım kararı aldı

ABD Hazine Bakanlığı, Yemenli iki aşiret liderine, Arap Yarımadası el-Kaidesi'ne silah, finansman ve eleman desteği sağladıkları için yaptırım uygulanacağını açıkladı.

KARA LİSTEYE ALINDILAR


ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi'nden (OFAC) yapılan açıklamaya göre, Yemenli iki aşiret liderine, Arap Yarımadası el-Kaidesi'ne silah, finansman ve eleman desteği sağladıkları için yaptırım uygulanacak.

Açıklamada, kararın ABD Dışişleri Bakanlığının ve DEAŞ lideri Muhammed el-Isawi’yi kara listeye eklemesiyle bağlantılı olarak alındığı bildirildi.

'AĞLARINI BOZMAYI AMAÇLIYOR'


Arap Yarımadası el-Kaidesi'nin ABD’nin ve uluslararası toplumun çıkarlarına karşı güvenlik tehdidi oluşturduğu vurgulanan açıklamada, OFAC Direktör Vekili John Smith’in "Bu yaptırımlar, el-Kaide’nin Yemen merkezli terörist liderlerinin finansman ve silah desteği sağlamakta kullandıkları ağlarını bozmayı amaçlıyor." ifadelerine yer verildi.

OFAC tarafından yaptırım listesine eklenen şahıs ve kurumların, ABD'deki mal varlıkları donduruluyor ve Amerikalıların kara listedekilerle ticari ilişki kurması yasaklanıyor.

Haberin Devamı