Beden Sağlığı ABD Kalp Derneği yüksek tansiyon sınırını 14’ten 13’e indirdi!

ABD Kalp Derneği yüksek tansiyon sınırını 14’ten 13’e indirdi!

Paylaş
ABD Kalp Derneği yüksek tansiyon sınırını 14’ten 13’e indirdi!

ABD Kalp Derneği, tansiyon hastalarının daha erken tedavi edilebilmeleri için yüksek tansiyon sınırının 14’e 9'dan, 13’e 8'e indirildiğini açıkladı

Amerikan Kalp Derneği Hipertansiyon ve Amerikan Kardiyoloji Koleji baş yazarı Paul Whelton bir kişinin tansiyonu 13'e 8’e ulaştığında, normal bir insana göre kalp ve damar rahatsızlıkları riskinin ikiye katlandığını söyledi. Whelton konuyla ilgili, "Yeni sınır ilaç kullanımı gerektirmeden tansiyonunuzu düşük tutmanızı hatırlatan sarı bir ışık" dedi.

Daha önce 50’li yaşlarındaki insanlar arasında yaygın bir hastalık olan yüksek tansiyonun yeni sınırı ise, 40’lı yaşlar olarak açıklandı.

DAMARLARI TIKMAYA BAŞLIYOR

ABD hükümeti tarafından gerçekleştirilen ve 9 bin kişinin katıldığı araştırmada, bir insanın tansiyonu 13’e 8'e ulaştığında damarları tıkanmaya başlıyor. Bu oranlarda tansiyon değerleri olan hastalara, birinci kademe yüksek tansiyon teşhisi konuluyor ve ilaç tedavisi tavsiye ediliyor.

Sigara kullanımından sonra kalp hastalıklarının ikinci sebebi olan yüksek tansiyon, eski sınırla nüfusun yalnızca yüzde 32’sinde görülüyordu. Belirlenen yeni sınır ise, Amerika’da yaşayan nüfusun neredeyse yarısının yüksek tansiyon hastası olduğu tanısını koyuyor.

Deniz Kılınç/DHA

Haberin Devamı