Spor ABD ile Portekiz 6. kez karşı karşıya gelecek

ABD ile Portekiz 6. kez karşı karşıya gelecek

Paylaş
ABD ile Portekiz 6. kez karşı karşıya gelecek

ABD ile Portekiz, yarın Manaus'da yapılacak 2014 Dünya Kupası G Grubu maçıyla, tarihlerinde 6. kez karşı karşıya gelecek.

Arena Amazonia’da oynanacak karşılaşma TSİ 01.00’de başlayacak. Maçı Arjantinli hakem Nistor Pitana yönetecek. Pitana’nın yardımcılıklarını aynı ülkeden Hernan Maida ve Juan Pablo Belatti yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemliğini ise Guatemalalı Walter Lopez üstlenecek.

Haberin Devamı

İkişer galibiyet aldılar

İki ülke milli takımları, oynadıkları 5 maçta 2’şer galibiyet aldı, 1 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. ABD ile Portekiz birbirlerine 5’er gol attı.

Dünya kupası finallerinde ise iki ekip bir kez karşılaştı. Güney Kore ve Japonya’da yapılan 2002 Dünya Kupası’nda Portekiz ve ABD aynı grupta yer aldı.

ABD, karşılaşmayı 3-2 kazanarak, iki ülke arasında yapılan tek resmi maçtan galibiyetle ayrıldı. ABD, grupta ikinci sırada yer alıp tur atladı, Portekiz ise üçüncü olup elendi. Bu karşılaşma iki takım arasında bugüne dek yapılan son maç oldu.

Dünya kupasındaki maçta iki takım oyuncuları da birer kez kendi kalelerine gol attı. Portekiz’de Jorge Costa, ABD’de ise Jeff Agoos kendi kalelerine gol attı ve karşılaşma bu özelliğiyle tarihe geçti.

Haberin Devamı

İki takım, ayrıca 4 kez özel maç yaptı. Bunların 2’sini Portekiz, birini ise ABD kazandı, bir maç da berabere bitti.

AA

DÜNYA KUPASI G GRUBU FİKSTÜR VE PUAN DURUMU