Gündem ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Anıtkabir’i ziyaret etti

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Anıtkabir’i ziyaret etti

Paylaş
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Anıtkabir’i ziyaret etti

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye ziyaretinde Anıtkabir’i de ziyaret ederek Atatürk mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu

Bugün Türkiye’ye gelen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Başbakan Binali Yıldırım, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu ziyaret ettikten sonra ortak basın toplantısı düzenlediler.

ANITKABİR ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI


ABD’li bakan Tillerson, daha sonra Anıtkabir’i ziyaret etti. Tillerson’a ziyaretinde ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass ve ABD’li bürokratlar eşlik etti.

Aslanlı yoldan yürüyerek ve Atatürk mozolesine çıkan Tillerson, üzerinde adı yazılı çelengi mozoleye sunduktan sonra saygı duruşunda bulundu.
Tillerson, daha sonra Anıtkabir önünde basın mensuplarına poz verdikten sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek buradaki Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Tillerson’un Anıtkabir ziyareti sırasında olağanüstü güvenlik tedbirleri uygulandı. Anıtkabir’i ziyaret eden Türk ve yabancı misafirler bahçenin bir kenarında Tillerson’un ziyaretini tamamlaması için bekletildiler. Bu sırada Anıtkabir’e yeni ziyaretçi alınmadı.

Tillerson, daha sonra ABD Ankara Büyükelçiliği’ne geçti.

Ümit KOZAN - Tahsin GÜNER/ ANKARA, (DHA)