Dünya AB: Yaşanan ölümler kaygı verici

AB: Yaşanan ölümler kaygı verici

Paylaş
AB: Yaşanan ölümler kaygı verici

Mısır'da güvenlik güçlerinin sabah saatlerinde darbe karşıtlarına müdahalesi Avrupa Birliği'ni harekete geçirdi. Mısırlı yetkililere itidal çağrısı yapan AB, 'Yaşanan ölümler kaygı verici' dedi

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’ın sözcüsü Michael Mann, "Gelen ölüm ve yaralanma haberleri aşırı derecede endişe verici" dedi.

Mann, "Şiddetin hiçbir şekilde çözüm getirmeyeceğini yineliyoruz ve Mısırlı yetkililere azami sağduyu çağrısında bulunuyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

WESTERWELLE: ŞİDDETTEN KAÇININ

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle de başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, Mısır'daki duruma dikkati çekerek, tüm siyasi güçlere diyaloğa ve müzakereye geri dönmeleri çağrısında bulunduklarını ifade etti.

Mısır'da şiddetin ve kan akıtılmasının engellenmesi gerektiğine vurgu yapan Westerwelle, ivedilikle tüm siyasi güçlerin dahil olduğu bir siyasi sürece geri dönülmesi gerektiğini belirtti.

"Geçici hükümetten ve Mısırlı makamlardan barışçıl protestolara izin vermesini bekliyoruz. Aynı zamanda diğer siyasi güçlerden de şiddete mesafe koymalarını, şiddet çağrısı yapmamalarını ve şiddete başvurmamalarını bekliyoruz” diyen Westerwelle, bu açık beklentileri bugün Mısır tarafına da bildirdiklerini söyledi.

Westerwelle ayrıca, Mısır'da bulunan Alman vatandaşlarının Dışişleri Bakanlığı'nın seyahat uyarılarını dikkate almaları çağrısında bulundu.

İNGİLTERE: ACİL İTİDAL

Haberin Devamı

İngiltere'nin Ortadoğu'dan Sorumlu Dışişleri Bakanı Yardımcısı Alistair Burt, Mısır'da her zamankinden daha acil itidal ve diyaloğa ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Burt, resmi Twitter hesabında, Mısır'da güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına müdahalesiyle ilgili "Kahire'de bugün devam eden, ölümlere ve yaralanmalara neden olan olaylardan derin endişe duyuyorum. Her zamankinden daha acil itidal ve diyaloğa ihtiyaç var" diye yazdı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı da bugün yaptığı açıklamada, Mısır'dan gelen haberlerden derin endişe duyduğunu kaydetmişti.

Alistair Burt geçen ay Mısır'da temaslarda bulunmuş, hem Müslüman Kardeşler'in hem de geçici hükümetin yetkilileriyle görüşmüştü. Burt, Müslüman Kardeşler'in siyasi sürecin içerisinde yer alması gerektiğini vurgulamış, taraflara itidal çağrısında bulunmuştu.