Gündem 90'lık kadına gelin dayağı

90'lık kadına gelin dayağı

Paylaş
90'lık kadına gelin dayağı

'Gelinim beni kömürlüğe kapattı, üzerime su dökerek sürekli vurdu...'

Yozgat'ta gelini tarafından dövülerek kömürlüğe kapatıldığı iddia edilen 90 yaşındaki Mahi İşbilen, tesadüfen ziyaretine gelen kızı tarafından evin dışındaki kömürlükte bulunup, hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Aşağınohutlu Mahallesi'nde annesi Mahi İşbilen’i ziyarete giden Yeter Kaplan, annesini kömürlükte dayak yemiş halde bulunca polise haber verdi. Yaşlı kadın hemen Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kayınvalidesini dövdüğü iddia edilen Z.İ. gözaltına alındı.

Gelini tarafından defalarca dövüldüğünü iddia eden Mahi İşbilen, durumu oğluna söylediğini, ancak onun da bir şey yapmadığını öne sürdü. Yaşlı kadın “Gelinim beni kömürlüğe kapattı, üzerime su dökerek sürekli vurdu. Yüzüm tamamen şişmişti, simdi biraz daha iyi” dedi.

Yaşlı kadının kızları ise tartışmanın ev konusundan çıktığını belirterek, “Oturdukları ev babamızdan kaldı. Biz hiçbir hak iddia etmiyoruz. Annemizi de rahat etsin diye huzurevine yerleştirmiştik. Ama ‘biz bakarız’ diye oradan aldılar. Gelin de annemi evinde istemiyor. Annemiz de ‘burası benim evim, kocamın evi’ diyor. Annemizi, evin bahçesinde kömürlüğe kapatmışlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)