Gündem 9 ton kokmuş ciğeri satacaklardı

9 ton kokmuş ciğeri satacaklardı

Paylaş
9 ton kokmuş ciğeri satacaklardı

Hayvanların bile yiyemediği ciğerleri havayla şişirip taze diye satacaklardı ama yakalandılar

Gaziantep'in merkez Şahinbey İlçe Belediyesi zabıta ekiplerinin düzenlediği operasyonda 8 ton 880 kilo kokmuş akciğer ele geçirildi. Ele geçirilen kokmuş ciğerlerin taze görünmesi için hava basılarak şişirildiği belirlendi.

Zabıta ekipleri İsmetpaşa Mahallesi'nde bulunan Et haline baskın düzenledi. 3 ayrı işyerinde yapılan aramada zabıta ekipleri gördükleri manzara karşısında şaşırdı.

Kokmuş paf ciğerleri (akciğer) depolarda saklayan bazı kasapların iş yerini didik didik arayan zabıta ekipleri veteriner hekimlerin de katıldığı baskında 3 ayrı iş yerinde toplam 8 ton 880 kilo kokuşmuş paf ciğere el koydu.

Hijyenik olmayan bir şekilde naylon poşetler içerisinde muhafaza edilmeye çalışılan ve siyahlaşan paf ciğerler karşısında veteriner hekimler de hayrete düştü. Yapılan incelemelerde kokmuş ciğerlerin satışa sunulmadan önce taze görünmesi için hava basıldığı, lokanta ve kebapçılara gönderilerek vatandaşlara yemek olarak servis edildiği idda edildi.

HAYVANLAR BİLE YEMEZ

Baskının yapıldığı yere gelerek incelemede bulunan AK Parti'li Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na işyeri sahibi kokan ciğerlerin hayvanlara yedirildiğini söyledi. Bunun üzerine Belediye Başkanı Tahmazoğlu, "Bu ciğerleri hayvanlar bile yiyemez" dedi.

Daha sonra başkan Tahmazoğlu veteriner hekimlerin kontrollerinin ardından kokmuş ciğerlerin imhası için hemen talimat verdi. Zabıta ekipleri kokmuş etleri çıkarmakta güçlük çekince olay yerine temizlik görevlileri çağırıldı. Görevliler yüzlerine maskeler takarak kokmuş etleri çıkardı. Çöp konteynırlarına konulan ciğerler hayvanat bahçesindeki hayvanlara verilmek üzere götürüldü. Ancak hayvanat bahçesindeki hayvanların bile vatandaşa yedirilmek istenen kokmuş ciğerleri yiyemediği öğrenildi. Bunun üzerine Şahinbey Belediyesi ekipleri ciğerleri, veteriner hekimin verdiği rapor sonrasında katı atık çöp depolama tesislerinde toprağa gömerek imha etti.

'ASLA HAZIR KIYMA ALMAYIN'



Başkan Tahmazoğlu yaptığı açıklamada, insanlara kokmuş ciğer yedirmek isteyenlerin vicdansızlık yaptığını belirterek, denetimleri daha da sıkılaştırıp bu tür olaylara müsaade etmeyeceklerini söyledi. Tahmazoğlu, "Sorumlu kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Ben burada bunları yapanlara seslenmek istiyorum. İnsan sağlığı her şeyin önünde 3 kuruş para kazanmak için insanımızın sağlığıyla oynanmasına asla tahammülümüz yok. Vatandaşlarımızın da dikkatli olmasını istiyoruz. Asla hazır kıyma almasınlar. Bizler zaten bunun yapılmaması için denetimlerimizi sürdürüyoruz. Ayrıca vatandaşımızın aldığı gıda ürünlerinde de son kullanma tarihine dikkat etmesini istiyoruz" dedi.

Öte yandan iş yerlerinde kokmuş ciğer ele geçirilen Mustafa D. Bayram A. ve Bayram A. hakkında yasal işlem başlatarak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

DHA

2