Gündem 82'lik tacizciye 23 yıl hapis istemi

82'lik tacizciye 23 yıl hapis istemi

Paylaş
82'lik tacizciye 23 yıl hapis istemi

Çorum'da, ilköğretim 6'ncı sınıf öğrencisi 11 yaşındaki erkek çocuğu F.K.'ya cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Salih Ş. hakkında 23 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı

Buharaevler Mahallesi’nde ailesiyle yaşayan F.K., geçen 5 ekim günü Feyzullah Kıyıklık Parkı’nda bankta oturduğu sırada yanına 82 yaşındaki Salih Ş. geldi. İddiaya göre burada F.K. ile bir süre konuşan Salih Ş., daha sonra çocuğun pantolonunun arkasına elini sokarak tacize başladı.

F.K.’nın bağırması üzerine çevredekiler polisi aradı. Olay yerine gelen polis, şüpheliyi gözaltına aldı. İddiaları kabul etmeyen Salih Ş., nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Çorum L Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

"ELİNİ PANTOLONUMDAN İÇERİ SOKTU"

F.K., ifadesinde, “Yanıma gelerek ‘sen benim torunum gibisin’ dedi. Bir süre sohbet ettik. Daha sonra pantolonumdan elini sokarak arkadan taciz etmeye başladı. Ben de korkup bağırdım” diye konuştu.

Olay hakkında iddianamesini hazırlayan Cumhuriyet Savcısı, Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. Savcı, Salih Ş.’nin ‘çocuğun cinsel istismarı ve hürriyeti yoksun kılma’ suçlarından 23 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Salih Ş.'nin yargılanmasına, önümüzdeki günnlerde başlanacak.

Kemal KARADAĞ/ÇORUM (DHA)