Yaşam 800 metre yükseklikte balık fosili

800 metre yükseklikte balık fosili

Paylaş
800 metre yükseklikte balık fosili

Mersin'in Tarsus ilçesinde, deniz seviyesinden 800 metre yükseklikteki bir dağ köyünde yaşayan Mahmut Petek isimli vatandaş, balık fosili buldu

Belen Köyü'nde oturan Mahmut Petek, 2 ay önce iş yerinden çıkışta motosikleti ile evine giderken yol kenarında durup dinlenmek istedi. Bu sırada motosikleti kaymasın diye şarampolden bir taş alıp motosikletin lastiğinin önüne koyduğunda, taşın üzerindeki balığa benzer şekil dikkatini çekti. Taşı inceleyen Petek, taşın üzerindeki balık fosilini gördü. Taşı evine götüren Mahmut Petek, gazetecilerle irtibata geçerek bulduğu fosilin araştırılmasını istedi.

Haberin Devamı

'50-100 BİN LİRA DEĞERİ VAR'

Köylerinin deniz seviyesinden 800 metre yüksekte olduğunu ve bir dağ köyü olduğunu dile getiren Mahmut Petek, şaşkınlığını gizleyemedi. İnternetten fosillerin tarihini araştırdığını da anlatan üç çocuk babası Petek, fosillerin tarihinin milyonlarca yıl ötesine dayandığını söyledi.

Bu yüzden bulduğu fosilinin araştırılmasını isteyen Mahmut Petek, “Bu işle ilgilenen jeoloji mühendislerine, üniversitelere sesleniyorum. Bu fosilin 50-100 bin lira değeri olduğu söyleniyor. Bu fırsatı ben de değerlendirmek istiyorum. Üç çocuğum va,r üçü de okuyor. Bu işten kazandığım parayı onların eğitimlerine harcamak istiyorum” dedi.

İHA