Gündem 8 kadını öldüren kapı açılabiliyormuş!

8 kadını öldüren kapı açılabiliyormuş!

Paylaş
8 kadını öldüren kapı açılabiliyormuş!

İstanbul'daki sel felakesinde servis aracında boğularak ölen 8 kadını taşıyan aracın kapısı içerinden de açılabiliyormuş!

İstanbul'daki sel felakesi sırasında İkitelli'de Pameks Tekstil'e ait servis aracında boğularak ölen 8 kadın işçiyle ilgili ilk duruşma bugün Bakırköy Adliyesi'nde görülüyor. Şirket kendini güvenlik kamerası görüntüleri ile savundu. Pameks şirketi, komşu bir fabrikanın güvenlik kamerası görüntülerini mahkemeye delil olarak sundu. Şirket sahibi ve idare müdürünün tahilesine karar verildi.

Haberin Devamı

"YASAL DENETİMLERE UYGUN ÇIKMIŞTIR"

Şirket görüntülerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Mahkemeye delil olarak sunulmuş olan TOFAŞ otomotiv AŞ teknik izahnamesi ile İTÜ ve YTÜ bilirkişi raporları, net bir şekilde çalışma arkadaşlarımızı o gün kullanılan aracın teknik özellikleri nedeniyle kaybetmediğimize işaret etmektedir" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Tesislerimizin hemen karşısında yer alan bir güvenlik kamerasının kayıtları bulunmuş ve bu kayıtlarda can kaybının yaşandığı minibüsün kapısının iddiaların tersine içerden de açılabildiğini kanıtlamıştır. Kayıtta felaket günü kapının 4 kez açılıp kapatıldığı net bir şekilde görülmüştü. Ayrıca şirketimiz, ulaşım servislerimiz ve personeli ile tesislerimizin alt yapısı her türlü yasal denetimlere uygun çıkmıştır" ifadesi yer aldı.

Haberin Devamı

15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

9 Eylül sabahı İkitelli Basın Ekspres Yolu'nu adeta göle çeviren sel suları, Pameks Tekstil'in servis aracı olarak kullandığı kapalı tip panelvan araçla şirket önüne gelen işçilerin araçta boğularak ölmelerine neden olmuştu.

Felaketten sonra Pameks Tekstil'in sahibi Cevdet Karahasanoğlu, servis sorumlusu Ferit Öncü ile araç sürücüsü Mehmet Oğur tutuklanmıştı. Bakırköy 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada sorumlular hakkında, "Taksirle Birden Fazla Ölüme Sebep Olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

DHA