Bilim - Teknoloji "8 çekirdekli aptallar!"
Paylaş
"8 çekirdekli aptallar!"

İşlemci devinin, rakiplerinin 8 çekirdekli işlemcileri için söyledikleri kavgada bile söylenmez!

Qualcomm'un ne zaman rakipleri gibi sekiz çekirdekli mobil işlemciler üretmeye başlayacağını merak edenler için cevap, şirketin yöneticilerinden geldi: "Üretmeyeceğiz!". Qualcomm yöneticileri, sekiz çekirdekli işlemcilerin "aptal" olduğunu ve Qualcomm'un aptal ürünler üretmeyeceğini vurguladılar.

Haberin Devamı

Qualcomm, işlemci üreticilerinin müşterilerin isteklerine tam cevap verecek bir işlemci üretemeyince çekirdek sayısını arttıdığını söylüyor ve bunu makarnaya benzetiyor: "Bir avuç haşlanmış makarnayı duvara fırlatıp aralarından birnin duvara yapışmasını umut ediyorsunuz."

Ancak sekiz çekirdekli işlemci üreten firmalar Qualcomm ile aynı fikirde değiller. Samsung mobil cihazlar için ürettiği Exynos 5 Octa işlemcisi ile son derece iddialı. Testlerde başarılı sonuçlar alan Samsung çipleri ARM teknolojisinin big.LITTLE şeması ile üretiliyorlar ve yüksek performans ile düşük enerji tüketimi hedeflerini tutturuyorlar. Piyasadaki diğer işlemci üreticilerinin de kısa sürede sekiz çekirdek teknolojisini kullanmaya başlayacakları düşünülüyor.

Haberin Devamı

Qualcomm yöneticileri ise, işlemcilerin başarısının çekirdek sayısı ile ölçülemeyeceğini savunuyorlar. Qualcomm'un makarna benzetmesinden sonra en çok dikkat çeken yorumu da şu: "Sekiz çekirdekli işlemci üretmek, sekiz tane çim biçme makinesi motorunu yan yana koyup sekiz silindirli Ferrari ürettiğini iddia etmeye benziyor."

PC dünyasında Intel ve AMD'nin bitmeyen savaşlarına alışık olan teknoloji dünyası şimdi hızla yükselen mobil cihazların etkisiyle, mobil işlemci üreticilerinin kavgalarına ve ağız dalaşlarına şahit oluyor. Bakalım açıklama savaşları, daha ne gibi "inciler" doğuracak...

Resimlerle: En iyi 33 çift çekirdekli cep!

Kaynak: CHIP Online