Gündem 78 yaşında evlenmeye kalktı dolandırıldı

78 yaşında evlenmeye kalktı dolandırıldı

Paylaş
78 yaşında evlenmeye kalktı dolandırıldı

78 yaşında evlenmeye kalktı dolandırıldı

Samsun'da, elindeki bastonla yürüyebilen 66 yaşındaki Atiye Y. ile 39 yaşındaki kızı Yonca E., 78 yaşındaki Necati Ceylan'ı evlenme vaadiyle dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Ceylan ifadesinde, “Yonca ile evlendirmek istediler küçük olduğu için kabul etmedim o da bana annesini önerdi. Yaşı uygun olduğu için kabul ettim. Ama dolandırıldım” dedi.

Haberin Devamı

Tokat'ın Niksar İlçesi'nde oturan Necati Ceylan eşinin vefatının ardından yalnız yaşamaya başladı. Tek başına yaşamakta güçlük çeken Ceylan, evlenmeye karar verdikten sonra bir yakınının vasıtasıyla 10 gün önce Samsun'a gelerek evlenmek amacıyla Yonca E. ile tanıştı. Ancak Ceylan, yaşının küçük olması nedeniyle Yonca E. ile evliliğe razı olmadı. Bunun üzerine Yonca E., “O zaman sen annemle evlen. Onun yaşı sana uygun” deyince, Ceylan “Tamam bir görüşelim” dedi.

Yonca E. bir süre sonra annesi Atiye Y.'yi yanına alarak buluşma noktasına geldi ve Necati Ceylan bu evliliği kabul etti. Bunun üzerine anne- kız, borçlarının olduğunu söyleyerek Ceylan'dan 3 bin TL alarak yanından ayrıldı. Ancak Ceylan, anne- kıza bir daha ulaşamadı. Ceylan bunun üzerine polise gitti. Ceylan ifadesinde, “10 gün önce bir yakınımın aracılığıyla evlenmek üzere Samsun’a geldim ve Yonca ile tanıştım. Ancak yaşı küçük olduğu için ‘Benim senin yaşında kızım var genç biriyle evlenmek istemiyorum yaşıma uygun birini arıyorum’ dedim. O da bana ‘Seni annemle evlendireyim. Yaşı uygun’ dedi. Daha sonra annesiyle yanıma geldiler. Beğendim ve evlenmeye karar verdim. Borçları olduğunu söyleyip benden 3 bin TL aldıktan sonra kayıplara karıştılar” dedi.

Haberin Devamı

Şikayetin ardından soruşturma başlatan polis, elindeki bastonuyla bile zor yürüyen Atiye Y. ve kızı Yonca E.'yi Kılıçdede Mahallesi'ndeki evlerinde yakalayarak gözaltına aldı. Suçlamaları kabul etmeyen anne- kızın ‘dolandırıcılık’ suçundan sabıkalı oldukları belirlendi.

Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, (DHA)