Magazin 70 bin euro kriz yarattı

70 bin euro kriz yarattı

Paylaş
70 bin euro kriz yarattı

Ahmet Tatlı, babası İbrahim Tatlıses'le aynı gün Almanya'nın Münih kentine uçtu; ancak Tatlı, yanında taşıdığı 70 bin euro nakit para yüzünden gümrükte sorun yaşadı

Tedavi için çarşamba sabahı Almanya’nın Münih kenti yakınlarındaki Murnau kasabasındaki Murnau Kaza Kliniği’ne götürülen İbrahim Tatlıses, sıkı koruma altında tutuluyor.

Tatlıses’i burada Alman sivil polisler ile Türkiye’den giden 2 polis koruyor. Tatlıses’le birlikte refakatçileri de koruma altında. Sanatçıyı yalnız bırakmayan oğlu Ahmet Tatlı için de iki Alman sivil polis görev yapıyor. Hastanedeki refakatçiler, dışarı sigara içmeye bile sivil polis eşliğinde çıkıyor.

Dokunulmazlığı var

Ahmet Tatlı, Münih’e babasıyla aynı gün, yolcu uçağıyla gitti. Ancak Tatlı, yanında taşıdığı 70 bin euro civarında nakit para yüzünden gümrükte sorun yaşadı. Gümrük yetkilileri, 10 bin euronun üzerindeki nakit paradan yüzde 16 vergi kesmek istedi.

Haberin Devamı

Devreye giren Münih Emniyet Müdürü, bu kişilerin dokunulmazlığı bulunduğunu söyledi ve olay tatlıya bağlandı. Ahmet Tatlı ve Türk sivil polisler için hastanenin rezidanslarında yedi oda tutuldu.

Dr. Schaan ilgilenecek

Ağır kaza, yanık, travma ve felç vakaları üzerine uzman olan Murnau Kaza Kliniği’nde İbrahim Tatlıses’in tedavisiyle Dr. Marc Schaan ilgileniyor. Dr. Schaan’ın, Amerikan gizli servisi FBI’ın su altında felç olan bir elemanını kurtardığı ve eski sağlığına kavuşturduğu, Tatlıses’in bu hastaneyi seçmesinde de bu olayın önemli rol oynadığı öğrenildi. Hastanenin günlük bakım ve rehabilitasyon ücreti ise 1000 euro.

51’inci hasta

İbrahim Tatlıses, önceki gün Almanya’ya Sağlık Bakanlığı’na ait Hawker 900XP tipi ambulans uçakla götürüldü. Sağlık Bakanlığı, Tatlıses’in ambulans uçakla taşınan 51’inci hasta olduğunu açıkladı. Ayrıca doktorunun gerekli raporlarla başvurması halinde her vatandaşın ambulans uçakla ücretsiz taşındığı da belirtildi.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seraceddin Çom, “Uçağımız müsaitti. Bu nedenle her acil vakanın kullanmaya hakkı olduğu gibi İbrahim Tatlıses için de uçağımızı tahsis ettik. Kendi uçağıyla oturarak gitmesi mümkün değildi. Bizim uçaklarımız da tam donanımlı. Biz hastaların tarifeli uçakla gidip gidemeyeceklerini değerlendirerek uçaklarımızı tahsis ediyoruz. Bugüne kadar aralarında acil organ nakli gereken yabancıların da olduğu 51 hastayı ücretsiz olarak bu uçaklarla taşımışız.”

MİLLİYET

Haberin Devamı