Gündem 7 çocuğuyla sokakta kaldı

7 çocuğuyla sokakta kaldı

Paylaş
7 çocuğuyla sokakta kaldı

Malatya'da, eşi cezaevinde olan kadın, 7 çocuğuyla birlikte apartman yönetiminin aldığı kararla evinden çıkartıldı

Yaşadıkları evin müteahhite verilmesinin ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım isteyen ve vakfın desteğiyle tutulan apartman dairesine yerleştirilen Anuk ailesinin yaşamı üç gün önce drama dönüştü.

Haberin Devamı

Eşinin adam yaralamak suçlamasıyla 3 gün önce tutuklanmasının ardından çocukları Derya (16), Rukiye (13), Hediye (11), Hasan (8), Müslüm (7), Rojin (6) ve Ekrem (4) ile birlikte "çok fazla gürültü yaptıkları" gerekçesiyle apartman yönetimi tarafından evden çıkartılan 36 yaşındaki Perihan Anuk, çevredeki vatandaşların getirdiği yemeklerle karınlarını doyuruyor.

Anuk, mahalledeki boş bir araziye bıraktıkları eşyalarının yanında yemek yediklerini ve burada gecelediklerini, mahalledeki bir dükkanda çalışarak haftada 25 lira kazanan 11 yaşındaki Hediye’nin eline bakar duruma geldiklerini söyledi.

Perihan Anuk, yetkililerin kendilerine yardım etmelerini istediklerini ifade ederek, 4 yaşındaki oğlu dışındaki çocuklarının okula gittiğini ve 3 günden beri perişan bir hayat yaşadıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Ailede çalışan tek kişi olan Hediye Anuk ise sabah erken saatlerde dükkana giderek öğlene kadar çalıştığını ve sonra da okula gittiğini, haftalık olarak verilen 25 lirayla ailesine gıda malzemesi aldığını söyledi.

Hediye, "kaybetme korkusu yaşamadıkları bir evin hayalini kurduğunu" söyledi. Perihan Anuk ve çocuklarının yaşadığı drama drama şahit olduktan sonra onlara yardım etmeye çalışan, Zafer Mahallesinde yaşayan Bahriye Çınar da sokaktan geçerken bebek ağlaması duyması üzerine ailenin durumuyla karşılaştığını anlattı.

Çevrede lağım farelerinin dolaştığına şahit olduğunu dile getiren Çınar, ailenin utandığı için yardım dahi isteyemediğini söyledi.

AA