6. tat duyumuz karbonhidratmış!
Yeni Zelanda'daki Auckland Üniversitesi'nde görevli bilim insanları, insan dilinin beş temel tadın dışında altıncı bir tadı daha algıladığını iddia etti
13 Haziran 2014 , Cuma 23:41
Yeni Zelanda’daki Auckland Üniversitesi’nde görevli bilim insanları, insan dilinin beş temel tadın dışında altıncı bir tadı daha algıladığını iddia etti. Dr. Nicholas Gant liderliğindeki ekip, temel tatlara, tatlı, ekşi, tuzlu, bitter (buruk/ acımtırak) ve umamiye (Japonca kökenli bir sözcük, şekerli olmayan, etimsi tatları tarif etmek için kullanılıyor) karbonhidratın da eklenmesi gerektiğini açıkladı. Gant, karbonhidratın şekere dönüştüğünü ve insan bünyesinin temel enerji kaynağını oluşturduğunu vurgulayarak, “Bu tat duyusu beyindeki haz alma merkezini etkiliyor. Bu da diyet ürünlerinin neden bu kadar lezzetsiz olduğunu açıklıyor” dedi.
Haberin Devamı
BUNLARI DA OKUYUN
- Uzmanı astım hastalarını uyardı: Sıcak havalarda ataklar çoğalabilir!
- Uzmanından Afrika çöl tozları uyarısı: Çocukları daha fazla etkiliyor
- Ufak bir ağrıyla belirip hayatını altüst etti! Enfeksiyon sandılar ama milyonda birlik felaket gözünü kaybettirdi, yerine uyluğunun parçasını koydular!
- Uzmanı ısrarla tavsiye etti: Hormon bozukluğu yaşıyorsanız muhakkak yiyin!
- Hormon sağlığını korumak için uzmanından uyarı: Sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde beslenmeliyiz