Gündem 6 müdüre eziyet gibi oda

6 müdüre eziyet gibi oda

Paylaş
6 müdüre eziyet gibi oda

Çorum Belediyesi'nde telefonu ve bilgisayarı olmayan bir odaya oturtulan 6 müdür, Ak Parti Belediye Başkanı Muzaffer Külcü hakkında suç duyurusunda bulundu

Çorum Belediye Başkanı AK Partili Muzaffer Külcü, geçen Nisan ayında Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yaşar Tortum'u Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü, Zabıta Müdürü Murat Berksun'u Mezarlıklar Müdürü, Temizlik İşleri Müdürü Ekrem Eren'i Hukuk İşleri Müdürü, Hal Müdürü Tuncer Baykal'ı Otobüs Terminal Müdürü, Mezarlıklar Müdürü Haşim Avcı'yı Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü, Otobüs Terminal Müdürü Bekir Çakmak'ı da Hal Müdürü olarak görevlendirdi.

Geçen Temmuz ayında da, 6 müdür görevden alınıp birimlerinde uzman olarak atandı. Müdürlerde bu duruma tepki göstererek, Çorum İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vererek müdürlerin tekrar müdürlük kadrosuna iadelerine karar verdi.

Hukuk İşleri Müdürü Ekrem Eren, "Mahkemeyi kazandıktan sonra biz 6 arkadaşın daha önce kullandığı makam odalarımıza gittik. Ancak kapı kilitleri değiştirilmişti. Bizlere bilgisayar ve telefon bulunmayan tek oda tahsis edildi" dedi. Boş masa ve sandalyelerin olduğu odanın kapısınıda daha sonra müdürlerin adı yazıldı.

6 müdür, haklarını savunacaklarını ve yargı sürecini devam ettireceklerini kaydetti. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise bu konuyla ilgili görüşmek istem ediğini belirterek açıklama yapmadı.